Hirdetés 

Orbán Viktor is ott volt a Ferencváros – Mezőkövesd meccsen

Elképesztően erős tempót diktált a kormány pénteken az oltásfronton. Miután a tartalék Pfizer-vakcinákat is mozgósították, csak meglegyen a 4 millió beoltott, így semmi akadálya nem volt, hogy szombaton nézők előtt rendezzék a Fradi-Mezőkövesd viadalt. 


A Ferencváros VIP szektora is szellős volt, kevesen mentek el a prominens szurkolók közül.
A mérkőzés este fél 8-kor kezdődött az Üllői úti stadionban. A bajnoki címvédését már korábban bebiztosító Ferencváros 2-1-re nyert otthon, nézők előtt a Mezőkövesd ellen szombaton a labdarúgó OTP Bank Liga 32. fordulójában.  Díszsorfalat álltak a bajnoknak a mérkőzés eleji bevonulásnál a mezőkövesdi játékosok. Az FTC és stadionjának üzemeltetője meghívta a mérkőzésre a “nemzet hőseit”, egészségügyi és rendvédelmi dolgozókat, katonákat, katasztrófavédőket, akik a koronavírus-járványban szolgálták az országot. A hazai játékosok a bevonulás után tapssal köszöntötték azokat, akik közülük kijöttek a stadionba.
A mérkőzést a helyszínen tekintette meg Orbán Viktor miniszterelnök is.
Orbán Viktor Kubatov Gábor társaságában a főbejáraton ment be a Groupama Aréna VIP szektorába.
Amíg Kubatov Gábor, a Ferencváros elnöke szerdán már tömegeket invitált a mérkőzésre, addig az ultrák, a B-közép vezetői arra figyelmeztettek:
„A mérkőzések látogatása ugyan a védettségi igazolványhoz kötött a 18 éven felüliek számára, de egyéb más korlátozás nem vonatkozik a mérkőzésekre, így akár a teljes befogadóképesség kihasználható.”
Hozzátették: mivel a Ferencváros tábora, a szurkolói csoportok tagjai között sokan sajnos még nem jutottak hozzá a védettségi igazolványokhoz. Így akármennyire is szeretnének mindannyian együtt visszatérni, erre egyelőre nincs lehetőségünk. Ezért a csoportok közös álláspontja, hogy az utolsó két mérkőzésre drapériákkal, szervezett formában nem térnek vissza a lelátóra. Szervezett szurkolás nem lesz.”


Hirdetés 


Hirdetés 

%d bloggers like this: