Hirdetés 

Kamu festményeket és hamis aranyat is próbált eladni Fekete Dávid

A csalással és sikkasztással gyanúsított énekes nem csak autókkal üzletelt.

Egyre hosszabb lehet Fekete Dávid bűnlajstroma, nagyon szövevényes az ügye! Úgy tűnik, a vissza nem fizetett kölcsönök és a kétes autóeladások mellett műkincs csalással is megvádolhatják az egykori megasztárost, aki jelenleg előzetes letartóztatásban van sikkasztás és csalás gyanújával. Az énekes több megkárosított üzleti partnere is azt állítja: legalább 15-20 hamis festményt adhatott el súlyos milliókért, sőt futtatott aranyrögökkel is próbálkozott.

Többek között Vaszary János: Folignoi Madonna című festményének másolatával kezdett házalni, hogy néhány több tízmilliós adósságát rendezni tudja. A Blikk által megtalált illetőnek is ezt kínálta fel. Úgy tudjuk, ezt a képet végül nem sikerült eladnia, de sok másikat azonban igen.


Vaszary János Folignoi Madonna című képének másolatát is el akarta adni (Fotó: Blikk)

– Nem olyan régen, a múlt ősszel vágott bele a hamisfestmény-bizniszbe. Tudomásom szerint rögtön az elején volt egy sikeres ügylete, ami negyvenmilliót hozott neki. Nem egyedül csinálta, de sokat kaszált rajta. Talált Budapesten egy hamisítót, akitől megvette a képeket, majd egy galériában körülbelül félmilliós összegekért „hitelesíttette” azokat. Hihetetlen, de ez is bejött neki, jó pár kamuképet sikerült eladni eredetiként – árulta el forrásunk, aki, mivel nyomozati szakaszban van az ügy, szeretne egyelőre névtelen maradni.

Egy szintén a neve elhallgatását kérő másik informátor szerint a rendőrség már foglalkozik az üggyel, és sorra hallgatja ki a károsultjait. Fekete Dávid másik áldozata, akinek milliókkal tartozik, azt mondja, ő is találkozott a Vaszary-hamisítvánnyal.

– Nekem is felkínálta az adóssága fejében, de nem fogadtam el. Mondtam neki, én a pénzemet kérem vissza. Arra is próbált rávenni, hogy segítsek neki eladni, de ezt is elutasítottam. Úgy tudom, hogy hamisított futtatott aranyrögökkel is próbálkozott – mondta az énekes átvert ügyfele.

Tudomásunk szerint a közel 100 millió forint összegű kárt okozó csalással vádolt énekes helyzetén tovább ronthat a most kipattant ügy. A rendőrség jelenleg nagy erőkkel folytat nyomozást az ügyben.

Blikk

kiemelt kép: Instagram / Fekete Dávid


Hirdetés 

%d bloggers like this: