Hirdetés 

Lázban ég Tihany: itt tartják Várkonyi Andrea és Mészáros Lőrinc lagziját – fotókkal és videóval

A helyiek már várják Mészáros Lőrinc és Várkonyi Andrea esküvőjét, azt mondják, sok híres ember jár náluk.

Szőlővel benőtt domboldal, susogó nádasban vijjogó madarak, békakuruttyolás és párálló levendula- illatfelhő fogadja az év lakodalmának vendégeit. A Tihanyi-félszigeten, a belső tó melletti domboldalon áll a gasztrobár és rendezvényház, ahol a helyiek információi szerint a közeljövőben hivatalosan összeköti életét Mészáros Lőrinc és Várkonyi Andrea.


Várkonyi Andrea és a multimilliárdos Mészáros Lőrinc egy ideje már nem tagadja a köztük lévő lángoló szerelmet (Fotó: Blikk)

Hétköznap a Tihanyi Vinarius még elhagyatott. Az amerikai birtokokat idéző fekete kovácsoltvas kapu zárva, a kerítésen belül üres a díszkőburkolatos terasz, a szökőkútban sem csobog víz. Semmi jele a leendő mulatságnak, pedig április 24. óta nyitva van a terasz a vendégek előtt. A településen pedig hetek óta terjed az ott tartandó lagzi híre.

Rossz időp esetén itt tartja a pár az esküvőt (Fotó: tihanyivinarius.hu)

– Legyenek boldogok, nekem ettől se jobb, se rosszabb nem lesz. Mindig jöttek-mentek errefelé urak, akkor is, amikor fiatal voltam – mondja egy, az unokájára váró nagymama az iskola előtt.

Az egyik helyi vendéglős is rögtön tudja, miről és kiről van szó, amikor a hamarosan kezdődő esküvőszezonról érdeklődünk.

– A végén szétszórhatnák közöttünk, ami a menyasszonytánccal összegyűlik a kondérban – nevet fel.


Hirdetés 

Jó idő esetén a teraszton tartják majd a tulajdonos lagziját (Fotó: tihanyivinarius.hu)

Egy túrázó nagymamákból álló kisebb csoport sajnálkozott, amikor megtudták, hogy nem az esküvő napjára időzítették a kirándulást.

Nincs azzal semmi baj, ha szeretik egymást. Ha szerelem van, a pénz – legyen sok vagy kevés – nem számít. Én a pénznek mindig is híján voltam, de a szeretetnek nem – vonta le általános következtetéseit egy nagymama, majd sietett a többiek után.

A Tihany Vinarius, amiről a helyiek úgy tartják, ott lesz az év lagzija, a Mészáros Gasztro Kft. tulajdona, tehát logikus választásnak tűnik egy nagyszabású esküvőre. Az árak felső középkategóriásak, a Rib-Eye steak 6990 forintos vagy a bugaci kacsamáj 3890 forintos ára Tihanyban nem kiugró egy szép étteremben.

A Blikk információi szerint a násznép körülbelül százhúsz fős lesz. A lagzit így vagy a teraszon, vagy a pincében rendezhetik meg, ez a két helyszín van a lehetséges négyből, amit ekkora vendégsereg rendelkezésére tudnak bocsátani: az étterem túl kicsi, a sátor pedig túl nagy a tervezett létszámhoz.

Blikk

kiemelt kép: tihanyivinarius.hu


Hirdetés 

%d bloggers like this: