Hirdetés 

Más kárából mindig tanulni kell! Napi 12 doboz energiaitalt ivott, szívrohamot kapott az angol édesapa

Az energiaital-fogyasztás veszélyeire szeretné felhívni a figyelmet az az angol édesapa, aki korábban szívrohamot kapott az üdítő miatt – írja a Hull Daily Mail.

A most 53 éves Lee Kamen még 2017-ben kapott infarktust. Akkoriban napi 8-12 doboz energiaitalt is elszürcsölt a munka mellé, eleinte azért, hogy legyen energiája hozzá – bártulajdonosként gyakran éjjelezik. Később azonban teljesen rászokott, és elmondása szerint már úgy itta, mint a vizet. Egy 24 dobozos karton általában 2 vagy 3 napig bírta nála, annyira függőjévé vált a pörgetőnek. Nagyjából egy éven keresztül itta a rettentő mennyiségű energiaitalt, amikor minden egészségügyi előzmény nélkül esett össze. A kiérkező mentők még épp meg tudták menteni az életét.


Az energiaital fogyasztása főként a fiatalok körében terjedt el (Fotó: Getty Images)

A kórházban az őt kezelő orvos elmondta neki: szívrohama volt, és a túlzott energiaital-fogyasztását jelölte meg egyértelmű kiváltó okként.

A férfit megdöbbentette, hogy az energiaital káros, egészen addig nem volt tudomása róla, így gyógyulása után elhatározta: mindent megtesz azért, hogy felhívja a hozzá hasonlóan tudatlanok figyelmét arra, hogy milyen veszélyei vannak ennek. Végső soron azt szeretné elérni, ha betiltanák az italokat, de azzal is megelégedne, ha törvény születne a szabályozásáról. Jelenleg ugyan a legtöbb bolt 16 éven aluliaknak nem ad el energiaitalt, azonban törvényi szabályozás nincs erre. 10 éves lánya egyszer például simán tudott vásárolni egy szupermarketben energiaitalt, amelyet aztán rögtön a csatornába öntetett vele.

Az édesapa egyébként azóta is nyögi a túladagolás következményeit, gyógyszereket kell szednie.

szeretlekmagyarorszag.hu

kiemelt kép: Pixabay


Hirdetés 

%d bloggers like this: