Hirdetés 

Így maradhattok együtt sokáig: a boldog párkapcsolat titka

Sokan mondják, hogy nincs bevált recept egy boldog párkapcsolatra. Szerintünk viszont ez nem ennyire egyértelmű, hiszen összetett kérdésről van szó. Igaz, hogy minden pár különböző, és ami jó Katinak, az lehet, hogy nem válik be Sáránál. Ez tény. Mégis, ha ezekre odafigyelsz, akkor jó eséllyel maradtok együtt.

A fizikai vonzalom

Sokan mondják, hogy a külső nem számít. Valójában viszont valamennyire mégis szerepet játszik ez a faktor is a párválasztásban. A párunk szeme, hangja vagy éppen formás felsőteste simán megfoghat a kapcsolat elején. Fontos, hogy kívánjuk az intimitást a párunkkal, de ne pusztán erre építsük a kapcsolatot!

Legyenek közös témaitok, hobbitok

A fizikai vonzalmon túl pedig fontos, hogy legyen, ami összeköt titeket. Mondjuk mindketten szerettek túrázni vagy fotózni a szabadban. Az sem gond, ha imádtok olvasni. Gondoljatok bele, hogy milyen romantikus egymás mellett a kanapén elmerülni egy könyvben. A legfontosabb ilyenkor az, hogy együtt vagytok!

Töltsetek sok időt kettesben, ismerjétek meg egymást!

Így van, muszáj megismerni a másik gondolkodásmódját és értékrendszerét. Így elkerülhető a hirtelen és felelőtlen döntéshozatal is. Sőt! Jobb, ha már az elején tisztázzátok, hogy kinek mi a fontos.

Csiszolódjatok össze, fontos a bizalom

Minden kapcsolat alapja a bizalom. Nem szerencsés úgy belekezdeni egy új kapcsolatba, hogy attól félünk, hogy ő is el fog hagyni, mert az előző párunk is megtette. Ezzel már az elején rossz felé vezetjük a szerelmünket. Ráadásul a kompromisszumkötés is fontos. Egy kapcsolatban megalkudni nem kell, de megtalálni az arany középutatat annál inkább. Elképzelhető, hogy lesznek félreértések vagy kisebb nézeteltérések, de ezeket mind meg lehet beszélni.

Kommunikáció

Mindent beszéljetek meg. Senkiben ne maradjon tüske, nehogy felgyűljön a sérelem. Az sem szerencsés, ha elnyomjuk a másikat. Mindenképpen egyenlő félként tekintsünk a párunkra, hiszen ekkor lesz igazán harmonikus a kapcsolatunk.

Figyeljetek egymásra!

Egy-egy apró figyelmes gesztus a párod egéssz napját bearanyozhatja. Egy lopott ölelés, a kedvenc csokoládé, vagy csak egy felajánlás, hogy ma inkább te vásárolsz be, mert Neki hosszú napja volt. Mind-mind megtérül majd később.

BlikkRúzs

kiemelt kép: Pixels Photo


Hirdetés 

%d bloggers like this: