Hirdetés 

Szerelme kezét fogva aludt el örökre: ma öt éve, hogy nincs már köztünk Somló Tamás

Ma 5 éve, hogy Somló Tamás 2016. július 19-én örökre lecsukta a szemeit. A legendás zenész halálával hatalmas űrt hagyott maga után.

A II. világháború után, 1947-ben született a Józsefváros mélyén, Somló Iván Tamás néven. Szülei ötéves korában elváltak, Somló Tamás pedig bátyjával együtt az édesapjánál maradt. A kis Tamás mindent megtanult a józsefvárosi utcákon: focizni, verekedni, udvarolni. A család az 1956-os forradalom során majdnem emigrált, az indulás előtt azonban Tamás tüdőgyulladást kapott, így maradtak. Ha akkor elmennek, sose ismerjük meg Somló Tamás nevét – írja a Blikk.


Fotó: MTI

Beiratták az Állami Artistaképzőbe, itt lett a szenvedélye a szaxofonozás és itt ismerte meg barátját, Horváth Károlyt, azaz Charlie-t. 14 évesen teljesen hatalmába kerítette a rock and roll láz, néhány barátjával megalakította az Atlasz együttest. A kultikus Kex-ben folytatta, innen pedig némi kitérővel a Lokomotív GT-ben találta magát. 1973-ban jöttek ki a Bummm! című lemezzel, ami a csapat legerősebb nagylemeze volt, még a Rolling Stones lemezeinek producere is megkereste őket.

Somló Tamás magas hőfokon égett, élvezte az életet: négy gyermeke született, három fiú és az utolsó szerelmétől, Gyöngyvértől pedig a kis Lili. Amikor beteg lett, azt mondták neki, hogy csak pár hónapja van hátra, de még éveket élt, mert élni akart. Utolsó éveiben már a világtól visszavonultan élt és Gyöngyvér kezét fogva aludt el örökre, aki a mai napig nem tudta feldolgozni szerelme halálát.

Life.hu

kiemelt kép:  YouTube


Hirdetés 

%d bloggers like this: