Hirdetés 

Szörnyű hírt közölt a WHO a koronavírussal kapcsolatban, aminek senki nem fog örülni

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) szerint a világjárványnak még egyáltalán nincs vége. Sőt, még több koronavírus mutáció jelenhet meg a következő hónapokban, amelyek az eddigieknél is veszélyesebbek lesznek. 

A WHO arra figyelmeztet, hogy a világjárványnak még egyáltalán nincs vége, regaálva ezzel arra, hogy egyre több ország nyit egy kicsit az esetszámok csökkenése miatt. A Világszervezet szerint a követező hónapokban még több mutáns variáns jelenik meg a világon. – írja a 24.hu az IFL Science cikke alapján.

„A bizottság aggódik, hogy a járványt lecsengettként kezeljük, amikor még messze vagyunk a végétől, ugyanígy érdemes figyelmeztetni az embereket az újabb variánsok megjelenéséről, amelyek potenciálisan veszélyesebbek lehetnek, mint a korábbiak, és elterjedhetnek világszerte.”

– mondta Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, a szervezet főigazgatója.

Bár egyes országokban az esetszámok valóban csökkentek, 2021 június eleje óta azonban globálisan növekedett a fertőzöttek száma. Ennek ellenére sok ország lazít a korlátozásokon. A WHO arra figyelmeztet, hogy a lezárások feloldása segítheti az újabb mutációk kialakulását.

Jelenleg a koronavírus delta mutációja tombolt a világban, de megjelentek már veszélyesebb variánsok is.

Promotions.hu

kiemelt kép: Shutterstock


Hirdetés 

%d bloggers like this: