Hirdetés 

Bajnokok Ligája: Peter Stöger és a Fradi magyarjai – reakciók

Mint arról beszámoltunk, a Ferencváros a Bajnokok Ligája-selejtező második körének odavágóján 2-0-ra nyert kedd este a Groupama Arénában a Zalgiris Vilnius ellen, így magabiztos előnyből várja a jövő heti visszavágót.

A lefújást követően a két vezetőedző értékelte a látottakat.

“Jó meccs volt, bár nem mi voltunk a főszereplők” – kezdte a litvánok trénere, Vlagyimir Cseburin. “Nem így terveztük, de így sikerült. Nyomást kellett volna gyakorolnunk a támadóikra, és bebizonyosodott, hogy a labdarúgás a hibák játéka: aki hibázik, az gólt kap. A Ferencváros nagyon jó, mozgékony csapat. Volt helyzetünk mindkét félidőben, a másodikban több is, de ez nem jelentett teljes kontrollt számukra a meccs egészét nézve. Van még egy visszavágónk, ahol eldől, hogy ki jut tovább, és van egy hetünk, ami alatt elemezni fogjuk a játékot, levonjuk a következtetéseket és kialakítjuk a taktikánkat.”

Az nb1.hu kérdésére, miszerint mennyire lenne bátor csak a támadásokra koncentrálniuk a visszavágón, Cseburin elmondta, rá kell kényszeríteni a Fradit a hibákra. “Ennek szellemében építünk fel mindent, kielemezzük a játékot, és arra törekszünk, hogy megtaláljuk a legmegfelelőbb taktikát.”

“Jó pozíció ez a visszavágó előtt, viszont sok helyzetünk kimaradt, ami sajnálatos” – kezdte Peter Stöger, a Ferencváros vezetőedzője. “Hasonló játékkal abszolút elégedett lennék. A  félidőben a koncentrációról beszéltem a srácoknak, benne volt akár a harmadik-negyedik gól is a játékunkban. A védelemmel elégedett voltam, talán két veszélyesebb pontrúgása volt az ellenfélnek.”

Az nb1.hu kérdésére Stöger elmondta, sok dolgot jól csináltak a meccsen, de mindig van hova fejlődni. “Minél több helyzetet szeretnénk kialakítani, ezzel kapcsolatban pedig úgy érzem, jó irányba haladunk. Persze benne van a veszély a kontrák miatt, erre fel kell készülnie a védelemnek. Friss csapat kell, a játékosoknak frisseknek kell lenniük, emellett a műfűre is fel kell készülnünk.”

Ryan Mmaee játékával és hozzáállásával, harciasságával elégedett a vezetőedző, Uzuni kihagyott büntetőjével kapcsolatban úgy fogalmazott, ez benne van a játékban, Boli kapussal szembeni helyzetével kapcsolatban pedig nem tud nyilatkozni, hisz nem látta pontosan a szituációt, de elégedett az ő játékával is és sajnálta, hogy nem sikerült gólt szereznie.

Stögernél a magyar játékosokra is rákérdeztek. “Minden héten megkapom ezt a kérdést. Az a célom, létező legjobb kezdőcsapatot állítsam ki, ha ebben minél több magyar játékos van, annak csak örülök, viszont ha nyerünk és éppen “csak” a csapatkapitányunk, a kapusunk magyar, az is örömteli. Tudom, hogy a klubnak is nagyon fontos, hogy eredményeket érjünk el, úgyhogy ebben a szellemiségben dolgozunk.”

nb1.hu

kiemelt kép: NSO


Hirdetés 

%d bloggers like this: