Hirdetés 

Wi

Litván lapszemle: a kapus és a játékvezető mentette meg a Zalgirist a kiütéstől

Így látták a litván lapok és internetes portálok a keddi Ferencváros-Zalgiris BL-selejtezőn (2-0) történteket. 

“A Zalgiris kapusa 11-est védett, de a vilniusi klub elbukott Magyarországon” – olvasható a 15min.lt címlapján, majd megjegyzik, hogy a Zalgiris szokatlan, “cseresznyeszínű meze” nem hozott sikert a Fradi otthonában. Kiemelik, hogy a vilniusi együttes a jövő héten “különösen nehéz kihívás elé néz”, ha folytatni akarja menetelését a BL-ben. A lap a tudósításában azt írja, hogy a 32-szeres magyar bajnok labdarúgói a meccs elején azonnal bebizonyították, hogy az elmúlt szezonban nem véletlenül játszottak a Bajnokok Ligája csoportkörében. “A mérkőzést uraló budapesti klub kétgólos előnyt visz magával Vilniusba, ahol Vladimir Cheburin tanítványainak sokkal jobb futballt kell majd mutatniuk.”


Az lrytas.lt is elismerte, hogy a Ferencváros labdarúgói az első percektől kezdve veszélyesebb támadásokat vezetett, és rosszabb is lehetett volna az eredmény, ha Gertmonas kapus nem menti meg a vilniusiakat a tizenegyesnél, ám azt is hozzátették, hogy a büntető előtt a vendégeknek is akadt több veszélyes lehetősége. Az egyik legvitatottabb játékvezetői ítélettel kapcsolatban – Boli és a kapus 16-oson kívüli esete – azt írják, hogy “a játékvezető döntése segített elkerülni a nagyobb kellemetlenséget, miután Gertmonas a kapujából kifutott és a Fradi-csatárral ütközve állította meg a magyar támadást, de nem fújták le a szabálytalanságot”

“A kapus mentette meg a Zalgirist a nagyobb veréstől” – olvasható az alfa.lt tudósításának címében, továbbá a portál elismerően írt Uzuni góljáról is, amit “elegáns mozdulatnak” nevezett.

“A védekezésben összeomlott Zalgirisnek kétgólos hátrányt kell ledolgoznia otthon” – írja címében a tv3.lt, amely hozzáteszi, hogy a Ferencváros nem hagyta levegőhöz jutni a vilniusi csapatot, amely így nem a legjobb hangulatban térhetett haza. Kiemelték, már a mérkőzés első perceitől kezdve beindította a támadógépezetet a Ferencváros és “nem kímélte az ellenfelét”. A lap fontosnak vélte megjegyezni és pozitívumként könyvelte el, hogy a második gól után “feljavult a Zalgiris védekezése és nem engedték, hogy a Fradi újabb találatot szerezzen.”

csakfoci.hu

kiemelt kép: 24.hu


Hirdetés 

%d bloggers like this: