Hirdetés 

A legnagyobb világlapok is hozzák Hamilton és Vettel kritikáit

A Corriere della Sera arra emlékeztet, hogy a német pilóta korábban már bírálta az UEFA-t, amiért nem engedte a müncheni stadion szivárványos megvilágítását.

Többek között a The Wasington Post, az AP, a Breitbart, a Reuters, a BBC, a Frankfurter Rundschau, a Der Spiegel, a Der Standard, a Die Presse, a Le Figaro, a Corriere della Sera, a La Repubblica, a La Stampa és az Il Giornale is foglalkozik Hamilton és Vettel megjegyzéseivel, a két Forma I-es pilóta ugyanis erős kritikával illette a magyar gyermekvédelmi törvényt.

A The Washington Post weboldalán megjelent hírösszefoglalójában az AP hírügynökség beszámol arról, hogy a hétvégi magyar nagydíjat megelőzően Lewis Hamilton és Sebastian Vettel Formula–1 világbajnokok is felszólaltak a magyar kormány által a nemrégiben elfogadott LMBT-jogszabály kapcsán kiírt népszavazás ellen.Az Instagramon közzétette üzenetében Hamilton kijelentette: „elfogadhatatlan, gyáva és félrevezető” lépés volt a törvény beterjesztése, míg Vettel szégyellnivalónak nevezte, hogy egy EU-tagállamban ilyen jogszabályt bocsássanak népszavazásra.

Az AP hozzátette: a magyar kormány a népszavazással kívánja igazolni a törvény támogatottságát, ami álláspontjuk szerint a gyermekek védelmét szolgálja, míg az EU szerint a jogszabály diszkriminatív az LMBT személyekkel szemben.

A Reuters azt írja, Orbán Viktor miniszterelnök múlt héten jelentette be, hogy népszavazást írnak ki a homoszexualitással és a transzneműséggel kapcsolatos kérdések iskolai oktatásban való megjelenését korlátozó törvényről.

A Spiegel említést tesz további kritikákról is az LMBTQ-törvény kapcsán. Michael Roth, az SPD politikus azt mondta: „A kisebbségekkel, köztük a szexuális kisebbségekkel szembeni tiszteletteljes bánásmódnak teljesen kétséget kizárónak kell lennie”. Jean Asselborn luxemburgi külügyminiszter pedig úgy fogalmazott: „Az EU-ban népszavazást kellene tartani arról, hogy Orbánt továbbra is tolerálni akarjuk-e”.

A Corriere della Sera arra emlékeztet, hogy Vettel korábban már bírálta az UEFA-t, amiért nem engedte a müncheni stadion szivárványos megvilágítását a Németország és Magyarország közötti Európa-bajnoki mérkőzésen.

A BBC arról tájékoztat, hogy az Európai Parlament nemrégiben megszavazta, hogy az EU tegyen lépéseket a jogszabály elfogadása kapcsán, amire válaszul Orbán Viktor miniszterelnök kijelentette, hogy ez az ügy Magyarország hatáskörébe tartozik, és visszautasította, hogy „brüsszeli bürokraták” avatkozzanak be az ügybe.
mandiner.hu


Hirdetés 

%d bloggers like this: