Hirdetés 

Három színház hat darabjában összesen tizenhat előadása lesz a következő hetekben Molnár Piroskának, aki másfél éve még arról beszélt, hogy visszavonul a színpadtól. Ám a Nemzet Színésze többet dolgozik, mint sok fiatal kollégája, pedig közlekedni már csak bottal tud, lépni sem tud a fájdalomtól, a térdeit meg kellene műteni.

Ám Molnár Piroska nem tud otthon ülni, az elmúlt hónapokban a Keresztanyu című sorozat új évadát forgatta, szeptember 4-én pedig az Átriumban készül egy premierre. Kollégái szerint a színésznő nem lenne boldog munka nélkül, így inkább mindent megtesznek, hogy segítsék, amiben csak tudják. A sorozat forgatásán például már a forgatókönyv megírásától kezdve figyelnek a fizikai korlátaira.


– Mivel ő a történet szerint a csempészhálózat feje, még hiteles is, hogy egy asztal mögött ülve osztja az utasításokat, így a jelenetei eleve statikusak, ezeket kifejezetten így írták meg neki. Ha mégis fel kell állnia, Róza mama karakterének is van botja – kezdett bele egy stábtag, aki azt is elárulta, hogy Molnár Piroska köré szervezik a forgatást is.

– Tömbösítik a jeleneteit, illetve van egy állandó segítője, aki figyel arra, mikor kell adni neki a botját vagy kér-e valamit a büféből, és természetesen egészen a helyszínig autóval hozzák-viszik – sorolta a kolléga azt, hogyan segítik a művésznőt, hogy a lehető legjobban tudjon teljesíteni.

Indirekt/Blikk

kiemelt kép: MTI


Hirdetés