Hirdetés 

Ha állandóan össze-vissza eszel, akkor megeshet, hogy az érzed egész nap éhes vagy. Erre az a legjobb trükk, ha kialakítasz egy bizonyos rendszert az étkezésedben, amihez következetesen alkalmazkodsz. Addig is, ha szeretnéd elkerülni, hogy szinte egész nap éhes legyél, próbáld ki az alábbi praktikákat!

1.Egyél lassú felszívódású szénhidrátokat: A jó szénhidrát lassan szívódik fel, és nem emeli drasztikusan a vércukorszintet. Emellett fontos, hogy reggel fogyaszd el a legmagasabb szénhidráttartalmú fogást, estefelé pedig fokozatosan csökkentsd a mennyiséget.

2.Fogyassz sok rostot: Nagyon sokat segít az éhségérzet leküzdésében. Érdemes a lassú felszívódású szénhidrátok mellé ezt választani. Minden fogáshoz érdemes tehát rostot enni, ami megtalálható többek között gyümölcs, zöldség , teljes kiőrlésű tészta például.

3.Folyadék: Ez is elősegíti a telítettség érzését, és a szervezetednek is nagyon jót tesz. Fontos, hogy ez folyamatos legyen, ne pedig hirtelen óriási mennyiségű.

4.Mindig válassz extra zöldséget: Alacsony a kalóriatartalmuk és nagyon jó éhségűzők. Így például ha szendvicset eszel mindig vágj bele némi zöldséget. A csirke mellé is mindig zöldségköretet fogyassz.

(bien.hu)

kiemelt kép: Shutterstock


Hirdetés