Hirdetés 

A kétszeres Oscar-díjas színész az unokái miatt váltott egészségesebb életmódra.

Michael Caine egy élő legenda. A színész már hat évtizede megkerülhetetlen alakja a filmes szakmának, pályafutása során pedig nem „csak” két Oscar-díjat és egy lovagi címet zsebelt be, de olyan rendezőkkel is dolgozhatott együtt, mint Woody Allen vagy Christopher Nolan. Utóbbi ráadásul eddig hét filmjében is alkalmazta a művészt.

Caine Hollywoodi évei miatt nagykanállal falta az életet: elmondása szerint fénykorában napi egy üveg vodkát döntött le a torkán, amire több doboz cigarettával segített rá, így nagy esély volt rá, hogy nem fogja megérni az aggastyán kort. Legnagyobb szerencsénkre a színész oldalán immár 48 éve ott van a felesége, a korábbi divatmodell, Shakira Caine, aki rávette a kedvesét, hogy együtt térjenek jobb útra. Közös erővel száműzték életükből az alkoholt, a cigarettát, illetve a cukrot és a sót is.


A filmsztár egyedül a baconos szendvicseknek volt képtelen búcsút mondani, a zsíros csemegéért a mai napig megőrül. Ennek ellenére az egészségi állapota és az életminősége jelentősen javulni kezdett.

„Vissza kellett fognom az ivást, és mindig azt keresem, mi a legjobb a rák ellen, ezért azt eszem vagy teszem, ami tényleg jó nekem. Ledobtam magamról 13 kilót, egész egyszerűen azért, mert szeretném felnőni látni az unokáimat. Most hat- és hétévesek, én pedig szeretnék még 10 évig velük lenni” – idézte Cain szavait az express.

A színész legújabb interjújában azt is elárulta, hogy tudja, az élete végéhez közeledik, meg vannak számlálva a napjai. Ennek ellenére eszében sincs felhagyni a filmezéssel, sőt, csak akkor vonulna nyugdíjba, ha többé nem alkalmaznák.

„Amikor már nem jönnek szerepajánlatok, akkor mondom majd azt, hogy nyugdíjba mentem. A filmszakmának kell lemondania rólam, nem pedig nekem róla” – jelentette ki a színész.

Indirekt/Blikk

kiemelt kép:


Hirdetés