Hirdetés 

A bajnoki címvédő Ferencváros a Real Betis elleni UEFA Európa Liga összecsapás után a bajnokságot vasárnap 17.00 órától a Paks ellen folytatja.

A zöld – fehérek aktuális bajnoki ellenfele az idei szezonban az eddigi hét bajnokijából négyet megnyert, egy döntetlen mellett kétszer hagyta el vesztesen a pályát, azonban van egy statisztikai mutató, amiben messze Bognár György csapata a legerősebb, ez pedig a lőtt gólok száma. A tolnai zöld-fehérek eddig 22-szer vették be az ellenfelek kapuját. A gólerős támadójáték megfékezése a Fradi vezetőedzője, Peter Stöger szerint kulcsfeladat lesz.

– A Paks jól szervezett csapat, amely mindig igyekszik támadólag fellépni  ellenfeleivel szemben. Minden poszton vannak remek tudású játékosaik, de talán a hatékonyság a legfőbb erényük, hiszen már most 22 lőtt góljuk van hét forduló után, azt gondolom ez tiszteletreméltó. Azonban nekünk saját magunkkal kell foglalkoznunk, a Fradinak csak is a győzelem lehet a célja, függetlenül az ellenféltől. Fontos, hogy a középpályán jól szűrjük meg a hazaiak támadásépítéseit, ez lehet a siker kulcsa, emellett a Paks támadóit féken kell tartanunk, nem szabad területet adni nekik. Nekünk pedig elöl higgadt fejekre lesz szükség a befejezéseknél, és akkor jó eredményt érhetünk el – mondta Peter Stöger a FradiMédiának.


Boli (balról a negyedik) a mai meccsen sem segítheti a Ferencváros támadásait. (Fotó: NSO)

Amennyiben az FTC legyőzi a Paksot vasárnap, akkor átveszi a vezetést a tabellán a Honvédtól pénteken este vereséget szenvedő Kisvárdától. A Ferencváros sikere esetén ugyanis azonos pontszámmal állna a várdaiakkal, ám az ő gólkülönbségünk a jobb, így a bajnoki címvédő vezetné az NB I-et, ráadásul úgy, hogy egy meccsel kevesebbet játszott, mint a Kisvárda.

fradi.hu

kiemelt kép: FTC

/p>

Discover more from Reflektoronline

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading