Hirdetés 

Az NB I 9. fordulójának szombat meccsén a ZTE FC 2-1-re legyőzte a címvédő Ferencvárost, amely otthonában csaknem 11 év után nyert újra a zalaegerszegi együttes.

Az első negyvenöt perc nyílt sisakos támadófutballt hozott a Groupama Arénában, másodpercekkel a kezdés után Vécsei fejese adta meg az alaphangot, amely centikkel ment mellé. Nemsokkal később azonban jött a hidegzuhany a Fradinak, nagy meglepetésre a 7. percben a ZTE szerezte meg a vezetést. Többször is felszabadíthatott volna a Ferencváros védelme, ám egy rossz fejest követően Koszta hat méterről Blazicot találta el, így lett jó a kipattanó Serafimovnak, aki köszönte szépen és kapásból, 13 méterről kilőtte a bal felső sarkot.

És ha egy üzlet egyszer beindul… A 22. percben Koszta tovább növelte az egerszegiek előnyét. Szembetűnő volt, hogy a vendégek félelmet nem ismerve, tetszetősen futballoztak, a hazaiak mindent bevetve igyekztek szépíteni, ez pedig az első félidő végén összejött, egy legurított szöglet után a válogatottba visszatérő Vécsei 23 méterről bombázott Demjén kapujába.

Fordulás után Mak beadása Kálnoki-Kis addig szerencsétlenkedett, míg elesett és társa sem tudta kisegíteni, a középen érkező R. Mmaee ötösről leadott lövése a felső lécen csattant. Nem sokkal később ismét a csereként beállt marokkói csatárral szemben szabálytalankodtak a büntetőterületen belül, de Farkas Ádám játékvezető büntető helyett színészkedés miatt sárga lapot adott a csatárnak. Bár az esetet vizsgálta a VAR, maradt az eredeti ítélet, pedig a visszajátszások alapján bizony Serafimov lábát találta el.

A 70. percben Babati végzett volna el szabadrúgást, ám Farkas játékvezető egy korábbi tizenegyes-gyanús szituációt vizsgált a VAR segítségével, utólag be is fújta, ám Demjén megfogta a R. Mmaee nagyon rosszul lőtt büntetőjét. A címvédő nem adta fel, küzdött az egyenlítésért, az újabb gólt viszont Grezda szerezte, ám a találata nem volt érvényes, lest jelzett a játékvezető. A leshelyzetet is ellenőrizte a VAR, ám nem változott a döntés, az eredmény nem változott, így a ZTE 2010. november 6 óta újra legyőzte hazai pályán a Ferencvárost, amely ezzel a vereséggel hangolt a keddi Celtic elleni Európa Liga mérkőzésre. Az egészen biztos, hogy a zöld-fehérektől ez a játék kevés lesz a skótok ellen.

LABDARÚGÓ NB I
9. FORDULÓ

Ferencváros–Zalaegerszeg 1–2 (Vécsei 45., ill. Szerafimov 7., Koszta M. 22.)
Budapest, Groupama Aréna, 8169 néző. V: Farkas Á.

kiemelt kép: nso.hu (Szabó Miklós)


Hirdetés