Hirdetés 

A Ferencváros a Celtic parkban 2-0 arányú vereséget szenvedett úgy, hogy Dibusz büntetőt is hárított. A Fradi vérszegény játéka az egyébként gyengén játszó skót bajnoknak nem jelentett gondot.

I. félidő:

Tapogatózó játékkal indult a játékrész első pár percre, majd a Ferencváros a 3. percben Ryan Mmaee próbálkozásával helyzetbe került, azonban másfél méterről nem találta el jól a labdát, oda lett az egyébként ígéretesnek tűnő támadás. Nem sokkal később a kisebb bokasérüléséből felépülő Dibusznak kellett nyújtózkodnia: előbb McGregor 20 méteres próbálkozását, majd Jota ötös sarkáról eleresztett lövését védte spárgázva.

A 17. percben Tokmac eladott labdájára majdnem a magyar bajnok, szerencsére Jota nem tudott túljárni a magyar válogatott kapus eszén, ahogy a másik oldalon Uzuni és a válogatottba visszatérő Vécsei sem tudta bevenni a Hart kapuját.

A félidő utolsó perceiben kisebb dulakodás alakult ki a pályán: Samy Mmaee lökte el és rúgta meg Furuhashit sárga lapért cserébe. Gólt nem láthattunk, igazán izgalmas futballt is csak keveset, így 0-0-val mentek pihenni a csapatok.

II. félidő:

A Celtic kezdtett aktívabban, Jota gyorsan tesztelte is Dibuszt (szépen védett a kapus), de aztán percekre átkerült a labda a hazaiak kapujához, az FTC több szögletet is elvégezhetett.

Aztán amikor teljesen kiegyenlítetté vált a játék, szinte a semmiből vezetést szerzett a skót együttes: Jota adott nagy passzt a japán Furuhashinak, aki 17 méterről kilőtte a bal alsót (1-0). Két perccel később akár egyenlíthetett volna a magyar bajnok: Uzuni passzolt középre, ahol érkezett Ryan Mmaee, de az utolsó pillanatban mentettek előle – ziccer lehetett volna.

A 61. percben Wingo rúgta fel Montgomeryt a 16-oson belül. A VAR ellenőrizte az esetet, amelyből így is 11-es lett, ám McGregor erős lövését bravúrral védeni tudta Dibusz.

Peter Stöger a középpályán próbált frissíteni, de a Celtic maradt lendületben. A 81. percben a görög Giakoumakis akrobatikus mozdulattal lőtt a léc fölé, de egy percre rá már megszületett a második, igencsak szerencsés hazai gól. A Celtic letámadott, majd egy középre tett labdánál Turnbull került ziccerbe. A szélső ekkor még rontott, de mázlijára a menteni igyekvő Vécsei épp rárúgta a labdát, amely így a léc alá vágódott (2-0).

A hajrá is a skótoké volt, akik még szerezhettek volna egy-két gólt, miközben az FTC-nek egy Uzuni-lehetőség jutott.

A vége – a második félidő alapján – megérdemelt 2-0-s Celtic-győzelem, magyar szempontból bosszantó gólokkal, ezzel pedig a glasgow-i zöld-fehérek valamelyest visszavágtak a Fradinak a 2020-as BL-búcsúért. A “Kelták” nagy lépést tettek afelé, hogy megszerezzék legalább a csoport harmadik helyét.

EURÓPA LIGA, G-CSOPORT, 3. FORDULÓ 

CELTIC – FERENCVÁROS 2-0 (FURUHASHI 57., TURNBULL 82.)

Celtic: Hart – Ralston, Carter-Vickers, Starfelt, Montgomery – McGregor, Turnbull – Abada, Rogic, Jota – Furuhashi

Ferencváros: Dibusz – Wingo, Blazic, S. Mmaee, Civic – Vécsei, Laidouni, Zachariassen – Tokmac, R. Mmaee, Uzuni


kiemelt kép: Getty Images


Hirdetés