Hirdetés 

Kórházban töltött egy éjszakát II. Erzsébet brit uralkodó. A Buckingham-palota csütörtök éjszakai tájékoztatása szerint a 95 esztendős királynő szerda délután kereste fel a kórházat bizonyos előzetes jellegű vizsgálatok elvégzése céljából, de csütörtök délben már vissza is tért rezidenciájára, a London nyugati határában fekvő Windsorba − számolt be az MTI.

A királyi család szóvivője nem nevezte meg a kórházat, ahol az uralkodót kivizsgálták, de a királyi család magas rangú tagjait hagyományosan a VII. Eduárd királyról elnevezett londoni kórházban kezelik. A Buckingham-palota nem közölte azt sem, hogy a királynőt milyen egészségi okokból vetették alá kórházi vizsgálatnak.

II. Erzsébet királynő rövid kórházi tartózkodásának okáról valószínűleg később sem lesz hivatalos beszámoló, mivel az udvar a szükséges minimumon túl soha nem közöl részleteket a királyi család magas rangú tagjainak egészségi problémáiról.


A királynő legutóbb 2013-ban volt kórházban, korabeli médiaértesülések szerint gyomorfertőzés miatt. Az uralkodó a koronavírus elleni oltás mindkét adagját már korábban megkapta.

II. Erzsébet királynő a brit kormány által a skóciai Glasgowba összehívott, november 1-jén kezdődő nemzetközi környezetvédelmi csúcstalálkozóra is hivatalos, és ezt a programját nem mondták le.

Mint arról korábban az Indexen is olvashattak, a királynő nemrég megkapta az Oldie magazin „Év öregjének” járó díját, azonban visszautasította. Az uralkodó döntését azzal indokolta, hogy mindenki annyi idős, amennyinek érzi magát, így meglátása szerint nem felel meg a kritériumoknak.

Index

kiemelt kép: AFP


Hirdetés