Hirdetés 

A labdarúgó NB I 10. fordulójában az Újpest közel 80 percet emberhátrányban játszva, Csongvai góljával 1–0-ra nyert a gyatrán játszó Fehérvár ellen. Ez a lila-fehérek első diadala ebben a bajnokságban.

I. félidő

Rémálomszerűen indult a hazaiak számára a találkozó, a 13. percben ugyanis Pauljevic lépett rá elkésve, nagyon csúnyán Nego bokájára, akit aztán ápolni is kellett – Andó-Szabó először csak sárga lapot adott az újpesti védőnek, majd videóbírózás után felmutatta a pirosat.

Az emberelőnyben játszó Vidi azonban nem igazán találta a fogást a hazaiakon, kevés kreativitás volt a vendégek játékában, így a mezőnyfölénnyel nem párosultak a helyzetek. Egy nagy védést végül csak be kellett mutatnia Banainak még a szünet előtt, a 44. percben Makarenko bal oldali beadása megtalálta középen Funshót, aki 11 méterről lőtt, a hazai kapus azonban bravúrral védte a léc alá tartó kísérletet.

II. félidő

A második félidőt zavarodottan kezdte a Vidi, négy percen belül kétszer is nagyon veszélyesen megindult a kapu felé Beridze, ám előbb Fiola érte be és állította meg, majd Rus a 16-oson belül érvényesítette fizikai erejét a grúzzal szemben. Az 50. percben aztán nagy meglepetésre megszerezte a vezetést az Újpest: egy előrevágott labdát Musliu nagyon röviden fejelt haza, lecsapott rá Csongvai, aki kicselezte Kovácsot és az üres kapuba gurított, 1-0.


Szabics Imre ezt követően pályára küldte Nikolicsot, Jallow-t és Dárdait is, de az ő érkezésükkel sem lett veszélyesebb a fehérváriak támadójátéka. A színvonal finoman szólva sem verdeste az eget, az újpestiek szinte csak a védekezésre koncentráltak, a Vidi pedig csak szenvedett támadásban, rengeteg pontatlan passz és kilátástalanság jellemezte a játékát.

Makarenko lövését is csak jóindulattal lehetett feljegyezni a 83. percben, hiszen a próbálkozása 17 méterről jócskán mellément, miután Banai éppen hozzá bokszolta ki a labdát.

Hiába a 80 percnyi emberelőny, nem hogy a győzelem, de még az egy pont sem jött össze a Vidinek, így hatalmas meglepetésre vereséget szenvedett az Újpest ellen, amelynek ez volt a szezonbeli első győzelme.


Hirdetés