Hirdetés 

A döntetlennel végződő Ferencváros – MTK örökrangadó közben és végén hangos füttyszó hallatszott a Groupama Arénában.

Ez mostanában nem az első eset volt, mint ahogy az sem, hogy a szurkolók rendre minden fórumon nemtetszésüket fejezik ki a vezetőedző, Peter Stögerrel és edzői munkájával kapcsolatban.

Tény, hogy a Ferencvárosnál eltört valami. Az Újpest ellen emberelőnyben is izzasztó pillanatokat átélő, de végül mégis 3-1 arányban diadalmaskodó Fradi már nyomokban láthatóan nem találta régi “Rebrovi” formáját. A Zalaegerszeg elleni hazai mérkőzés pedig olaj volt a tűzre, hiszen míg tavaly másfél év után tudott egy csapat 3 pontot elvinni a Groupama Arénából (a Diósgyőr győzött 1-0 arányban) addig az idei kiírásban rögtön az első fordulóban rabolt a Kisvárda, majd pedig az említett zalai csapat.


A Celtic visszavágott a legutóbbi hazai vereségért (Fotó: MTI)

Az enervált, kilátástalan és pontatlan játék, a könnyen zavarba hozható védelem a Celtic ellen sem okozott bravúrt, a skótok simán győztek a zöld – fehérek ellen úgy, hogy Dibusz Dénes még büntetőt is védett, akkor még életben tartva a pontszerzési esélyeket.

Az örökrangadón a 70 percnyi már-már megszokottnak nevezhető játék után némileg felpörgött a Fradi, jelezvén, hogy azért ha akar, akkor képes focizni, ám ez eredményre nem vezetett, így a legutóbbi kettő bajnoki fordulóban megszerezhető 6 pontból csak 1 lett a tabellán jóváírva.

A Kisvárda után a ZTE is megverte a Groupama Arénában a Ferencvárost (Fotó: csakfoci.hu)

Ha mindez önmagában nem elég baj, akkor árulkodó jel, hogy a meccs hevében és nyilván az erős nyomás hatására indulatossá, agresszívvá is váltak a játékosok, de az ilynekor megszokottól eltérően most nem az ellenfél játékosaival szemben, hanem csapaton belül estek egymásnak nyíltan a játékosok, nevezetesen Tokmac és Uzuni.

A mérkőzés végén Peter Stöger zavartan nyilatkozott, a tőle megszokott kliséket használta, de érdemben nem tudott magyarázatot adni a vasárnapi és az azt megelőző hetek gyenge teljesítményére.

Nem egyszerű a mai mérkőzésről beszélnem, a meccs első 60-65 percében nem játszottunk elég türelmesen, nem mutattuk azt, hogy győzelemmel akarjuk zárni az MTK elleni bajnokit. Csak az utolsó 20-25 percben lehettem elégedett a küzdőszellemmel, akkor láttam a fiúkon, hogy nyerni szeretnének. Egyszerűen magam sem értem ezt a produkciót. Beszéltem a fiúkkal, elmondtam nekik, hogy ez a játék nem lesz elég ahhoz, hogy megnyerjük a bajnokságot. Csak a nevek alapján azt hihetnénk, megfelelő kvalitással rendelkezünk, hogy lehozzunk egy ilyen NB I-es mérkőzést, de ma nem mutattunk kvalitást a pályán, ezért vagyok csalódott. Nehéz periódusban vagyunk, de meg fogjuk oldani az apró problémáinkat.

A problémák között említette, hogy új játékosok érkeztek, megújult a keret, de szerinte emberi problémákat is meg kell oldaniuk.


Hirdetés 

Nem jönnek a várt eredmények (Fotó: nso.hu)

„Az elmúlt években három bajnoki címet nyert egymás után a csapat. Nem a motiváció hiányzik a játékosokból, de nem egyszerű elérni azt, hogy a negyedik is meglegyen zsinórban. A hajrában azt a játékot és taktikát játszottuk, amit szeretnénk látni, ha több beadásunk, több helyzetünk lett volna, gólt is szerezhettünk volna. Sok kicsi dolgon kell javítanunk, ez az edző dolga, de elhihetik nekem, hogy a idény végén megnyerjük a bajnokságot.”   

A Nemzeti Sport kérésére reagált a szurkolók meccs utáni reakciójára, a füttyszóra. 

Érthető a szurkolók elégedettlensége, mi is abszolút csalódottak vagyunk. Ahogy már mondtam, nem elég csak a nevek értéke és a játékosok kvalitása ahhoz, hogy megnyerjük a bajnokságot, munka nélkül ezt nem lehet megcsinálni. Ha a pályán nem dolgozunk eleget, ez nem fog sikerülni.”

Meddig vezetheti a Ferencváros csapatát egy szakember ilyen eredményekkel?

A kérdés jogos. A Rebrov – érában tavaly a Ferencváros egy vereséget szenvedett a teljes szezonban, ezen Stöger egy forduló alatt túljutott. Az ukrán szakember az Európa Ligában hozta a kisebb-nagyobb sikereket, mint például az Espanyol elleni kettő döntetlen, vagy a CSZKA Moszkva elleni idegenbeli siker és hazai döntetlen, emellett tavaly túljutott nemzetközi szinten is olyan komoly csapatokon a BL selejtezőkben, mint a Celtic, a Dinamo Zágráb, a Molde, ezután helytállt a Juventus, a Dinamo Kijev és a Barcelona ellen. Ezekkel az eredményekkel elérte, hogy a Ferencváros a Bajnokok Ligája selejtező sorozatban kettő fordulón keresztül is kiemelt legyen. Mindezen lehetőségek birtokában Peter Stöger vezetésével a Slavia Prága elleni hazai siker volt az egyetlen valamirevaló eredmény, amely a már ismert szerencsés körülmények között jött össze. Ezt követően a Ferencváros csak vereségeket jegyez, előbb a visszavágon a prágai csapat, majd a Young Boys, ezután a Leverkusen, a Betis és a Celtic is legyőzte a Ferencvárost.

Az FTC az előző EL szereplése alkalmával a CSZKA Moszkvát is legyőzte (Fotó: Origo)

Tény: az FTC szépen lassan ismert név, tényező lett Európában, amely szerepét lassan kezdi is elveszíteni.

A kérdés tehát, hogy meddig lehet türelmes a vezetőség Peter Stöger irányába látva a nemzetközi várt szint alatti szereplést és a hazai bajnokságban sem túl acélos játékot. A szurkolóknál ez a türelem elfogyott, ez jól látható. Hogy mindennek lesz-e hozadéka a közeljövőben, az hamarosan kiderül.

A Ferencváros a Tököl ellen folytatja a Mol Magyar Kupában, majd a Gyirmót otthonába látogat az OTP Bank Ligában és érkezik Budapestre a Celtic, amely ellen nehéz lesz életben tartani a nemzetközi kupatavasz esélyét.

A szurkolók Rebrovot éltették, most nagy részük Stöger távozását reméli

Bármi is történjen, a magyar labdarúgásnak szüksége van egy erős Ferencvárosra és szüksége van a magyar csapatok nemzetközi sikereire is.

kiemelt kép: FTC

/p>