Hirdetés 

A köztársasági elnököt is aggasztja a koronavírus-járvány negyedik hulláma, de szerinte ennél jobban már nem lehetne reklámozni, hogy az emberek oltassák be magukat.

Nem közölt túl jó híreket a koronavirus.gov.hu, mivel a szerda reggeli adatok szerint 10 ezer 265 új fertőzöttet azonosítottak, és meghalt 178 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 32 ezer 514 főre emelkedett hazánkban.

Sokan nem örülnek neki, de egyre több helyen kötelező ismét a maszkviselés. A kormány továbbra is arra buzdít mindenkit, hogy vegyék fel az oltást, mert a vakcina a legerősebb védelem a betegség súlyos lefolyása ellen.

Persze mindenki tudja, hogy az oltáselleneseket nagyon nehéz meggyőzni. A Népszava Áder Jánossal készített interjút, és arra voltak kíváncsiak, hogy nem érzi-e szükségesnek a köztársasági elnök, hogy többször üzenjen az embereknek ebben a helyzetben.

Áder a válaszában kijelentette, hogy ennél többször megszólalni, és intenzívebb reklámot folytatni az oltás fontosságáról nem igazán lehet.

A lap felhozta annak az oltást megtagadó négytagú magyar családnak a történetét, aminek minden tagja kórházba került. Az apa sajnos meghalt, az anya életveszélyben van, az pedig kérdéses, hogy a gyerekek túlélik-e.

„Ennél nem is lehetne egyértelműbb bizonyíték, hogy azt mondhassuk, emberek, térjetek már észhez, még elkerülhetitek az ilyen tragédiát, hiszen van oltóanyag, ingyen van, választani is lehet, sorban állni sem kell”

– mondta a köztársasági elnök.

Promotions.hu

kiemelt kép: MTI


Hirdetés