Hirdetés 

Királyvári Zsuzsanna, művésznevén Suzy beírta magát a könnyűzenei történelemkönyvbe. Ebben őt már soha senki nem tudja megelőzni.

A mulatós királynő több dala is megjelent azon a válogatáslemezen, amely rövid idő leforgása alatt lett aranylemez. Ez önmagában nem is lenne annyira érdekes, azonban egy most bevezetett rendszer okán olyan aranylemezt kapott, amelyből övé lett az első, ez pedig bizony zenetörténeti pillanat.


Suzy a sikerei csúcsán (Fotó: Csányi István)

A Magyar Hanglemezkiadók Szövetsége (MAHASZ) az aranylemezek tekintetében új rendszert vezetett be. Az eddigi viszonylag egyszerű hitelesítő plakett helyett ugyanis november 1-től új hitelesítési rendszert vezettek be, hogy kivédjék azokat a gyakorta tapasztalható csalásokat, amely aranylemezekkel előadók büszkélkednek, miközben semmilyen valós eladási adat nincs mögötte.

Az új hitelesítő matrica a gyárban az üveglap alá kerül és minden egyes arany és platinalemez egyedi, regisztrált sorszámozást kap.

November 1 után az első hazai aranylemez a “Nagy Házibuli Lemez” címmel megjelent válogatás – sorozat ötödik korongja, amelyen többek között olyan előadók kaptak helyet, mint Suzy, Tóth Andi, Szabyest, vagy a szintén mulatós csillag Doree. Az új rendszer szerint hitelesített aranylemez első példányát pedig Suzy kapta, így az énekesnő lett az ország első egyedi sorszámmal hitelesített aranylemezes előadóművésze.

A hitelesítés sorszáma bizonyítja, hogy Suzy az első olyan aranylemezes előadó, aki ilyen lemezt kap a MAHASZtól. (Fotó: Strong Record)

Az énekesnő természetesen meglepődve és örömmel fogadta a hírt. – Őszinte leszek, erről nem tudtam, de nagy boldogság számomra az aranylemez, amelyen kettő új dalomat hallhatják a rajongók. Az pedig, hogy én lettem az ország első olyan aranylemezese, aki egyedi sorszámot kapott, hihetetlen büszkeséggel tölt el, mindenkinek hálásan köszönöm, akik megvették ezt a lemezt és hozzájárultak ehhez a nagy sikerhez- mondta Suzy.


Hirdetés 

Suzy büszke a díjra és örül, hogy ő lehet az első azok között, akik egyedi sorszámot kaptak. (Fotó: Fóris Szilárd)

A Strong Record Hanglemezkiadó vezérigazgatója, Tilinger Attila elmondta, ez a siker kijárt Suzynak. – Ebből a lemezből hetet kaptunk, így az első hét sorszám került a kiadónk művészeihez. Véletlenszerűen tették a gyárban az aranylemezekre a MAHASZ által kiadott sorszámozott hitelesítő plaketteket, az “A0001” jelű pedig pont Suzy lemezére került. Ez nekem külön öröm, mert nagyon megérdemelte ezt az elismerést, hiszen rengeteg munkája van benne, amelyet sokszor nagyon nehéz lelkiállapotban is maximálisan végigcsinált. Végtelenül büszkék vagyunk rá a munkatársaimmal együtt. Aradszky Laci barátom volt az ország első aranylemezese, az pedig újabb zenetörténeti tény, hogy Suzy az ország első egyedileg sorszámozott aranylemezese. Ezt a “címet” már senki nem veheti el tőle– mondta a kiadóvezető producer, aki külön örül az új szabályzásnak.

A szabályzás a hamisításokat próbálja megállítani

Sajnos ezt az elismerést is hamisítják, a legtöbb lemezt a jogkezelővel nem hitelesíttetik, mert nem valós az eladás. Ezzel az előadók abban a tévhitben élnek, hogy ők arany és platinalemezes előadók. Elcsépelt lehet ez ma már, hiszen nem kell tíz és százezres példányszám ahhoz, hogy ezt ma megkapja valaki, de azt gondolom, hogy ez járjon annak, aki valóban letesz valamit az asztalra. A MAHASZ oldalán az arany és platinalemez adatbázisban közzéteszik az arany és platinalemezek listáját, mostantól pedig egyedi sorszámot is kapnak a kiadott hitelesített lemezek, így végképp nyomon lehet majd követni, hogy kik azok az előadók, akik valóban tényezők a hazai zeneiparban. – mondta Tilinger.

Suzy és kiadójának vezetője sikeres utat járnak be együtt (Fotó: Strong Record)

kiemelt kép: Facebook


Hirdetés