Hirdetés 

Az egykor a bedőlt brókercéghez tartozó hotelnek nem volt köze bűncselekményekhez, ezért nem születhet olyan döntés, hogy elkobozzák azt. Mindenesetre Mészárosék megszerezték az ingatlant, állami támogatást kaptak a felújításra, majd túladnak rajta: az új tulajdonos Tiborcz István érdekeltsége.

Az utóbbi időben jelentősen bővítette szállodaportfolióját a Tiborcz István érdekeltségébe tartozó BDPST Group. Orbán Viktor vejének cégcsoportja szeptemberben és októberben öt újabb egységet szerzett meg: egy spanyolországi négycsillagos szálloda, két ausztriai síhotel és egy budapesti belvárosi szálló megvásárlása után bejelentették, hogy a BDPST Hotel Management Kft. novembertől átvette a Mátraházán található 4 csillagos Lifestyle Hotel Mátra működtetését, és megvásárolta a szállodát tulajdonló céget is – írja a 24.hu.


Újabb szálloda került Orbán Viktor veje nevére (Fotó: Facebook)

A Lifestyle üzemeltetése az elmúlt években a Hunguest szállodalánchoz tartozott, ami tavaly egy 820 millió forintos támogatáshoz is hozzásegítette a hotelt, miután a Magyar Turisztikai Ügynökség 17,7 milliárd forintnyi vissza nem térítendő állami forrást osztott ki a Mészáros-érdekeltségű szálláshelyeknek.

A mátraházi hotelről azonban kevesen tudják, hogy miközben a költségvetés támogatja a felújítását, és a NER jeles személyiségei között cserél gazdát, évek óta bűnügyi zár alatt van.

A szálloda ugyanis a Quaestor érdekeltsége volt, és 2015-ben, amikor a Tarsoly Csaba által irányított brókercég hatalmas botrány közepette becsődölt, annak ingatlanjait zár alá vette a rendőrség.

Mike Ferenc, a Quaestor Invest és a Bérc Hotel Kft. felszámolóbiztosa a lap megkeresésére azt közölte, hogy a mátrai hotel körüli események „túl vannak azon a látótéren, amit ő követni tudott”. Ádám Zoltán végrehajtó ugyanakkor hajlandó volt általánosságban beszélni a történtekről, mert – mint mondta – a részletek úgyis nyilvánosak és kiolvashatóak a földhivatali nyilvántartásból. Szerinte „volt egy adós, aki a hotelingatlannak volt a tulajdonosa, az adós ellen végrehajtást kezdeményeztek, ezért ki kellett írni az árverést”, amit aztán ő bonyolított le. A végrehajtó arra nem emlékezett, hogy a bűnügyi zárlat érvényben volt-e, de azt mondta, abban biztos, hogy az ingatlanon nem voltak olyan kötöttségek, amelyek akadályai lehettek volna az árverésnek. A Wellnesshotel Kft. a tulajdoni lap szerint 6,2 millió euró és járulékai végrehajtását kérte, és 2018 szeptemberében, kétévnyi manőverezés után bejegyezték: a Wellnesshotel Építő Kft. megszerezte a Lifestyle Hotel tulajdonjogát.

Mészáros Lőrinc megszerezte az ingatlant, majd Orbán Viktor családjába vándorolt. (Fotó: MTI)

A dolgok azonban csupán három évig voltak nyugvóponton. A tulajdonjog idén nyáron a Wellnesshotel Építő Kft.-től céges szétválással átkerült egy frissen alapított vállalkozáshoz. A Project-LHM Kft. is Mészáros-érdekeltségként jött létre, tulajdonosa a Talentis Group Zrt. volt, ám a BDPST Group bejelentése alapján minden valószínűség szerint ez a cég viheti át a Lifestyle Hotel Mátrát Tiborcz István érdekeltségeihez. A hotel tulajdonjogának külön erre a célra létrehozott cégbe való áthelyezése vélhetően már a BDPST Groupnak való eladás előkészítő lépése volt, az adásvételnek azonban az Igazságügyi Minisztérium cégadatbázisában még nincs nyoma.

mfor.hu

kiemelt kép: NSO


Hirdetés