Hirdetés 

Nyilvánossá tették Elvis Presley boncolási jegyzőkönyvét, így végre fény derülhetett a halálának körülményeire. A zenész gyógyszer- és drogfüggő volt, mégsem túladagolás okozta a vesztét.

Megdöbbentő titkok derültek ki Elvis Presley halálának körülményeiről a most nyilvánossá tett boncolási jegyzőkönyv alapján – írja a Bors. A cikk szerint a legendás zenész a halál előtti percekben a vécén ült és könyvet olvasott.

Elvis Presley óriási hírnévnek örvendett az 50-es években, 1977-ben mindössze 42 éves volt, amikor meghalt. Ennek körülményeiről eddig csak találgatások születtek.

Nem túladagolásban halt meg

Elvis igazi hedonistaként élt. Nem vetette meg az ínycsiklandó falatokat, egy nap akár 12.000 kalóriát is bevitt, emellett pedig hangulatjavító gyógyszereket és tudatmódosító szereket is használt. A vagyona és persze az orvosa lehetővé tette, hogy bármilyen droghoz hozzájusson. A boncolási jegyzőkönyv szerint

OLYAN MENNYISÉGŰ SZINTETIKUS SZER VOLT A TESTÉBEN, HOGY AZ MÁR ÖNMAGÁBAN IS A HALÁLÁT OKOZHATTA VOLNA. 

Azonban mégsem ez okozta a vesztét közvetlenül.


Elvis Presley 42 éves korában halt meg (Fotó: Fox News)

Bár a zenész gyógyszer- és drogfüggő volt, mégsem túladagolás miatt halt meg. Az ópiátok egyik mellékhatása a székrekedés, nem sokkal a halála előtt kezelték ezzel a problémával, emellett a szívével is komoly gondok voltak. A boncolási jegyzőkönyv szerint a halálát megelőző percekben a mellékhelyiségben ült és könyvet olvasott.

Az erőlködés és az egyébként is kizsigerelt szervezete nem bírta a terhelést, és szívroham okozta a vesztét. A körülményeket tekintve teljesen érthető, hogy eddig miért nem akarták mindezt nyilvánosságra hozni.

Origo

kiemelt kép: Profimedia


Hirdetés