Hirdetés 

Amint arról több sajtóorgánum is beszámolt, Jolly párja közölte a közösségi oldalán, hogy csütörötökön  mindkettejüknek pozitív lett a koronavírus tesztjük. 

A mulatós sztár párja nem részletezte a helyzetet, nem tudni, van-e tünetük, vagy csak óvatosságból teszteltek, de minden fellépésüket le kellett mondani.


Szuperák Barbara a közösségi oldalán közölte rajonóival a rossz hírt (Fotó: Facebook)
Jolly megnyugatta a rajongókat

Később Jolly először kiírta a Facebookra, hogy nincs jó állapotban, majd megnyugtató sztori bejegyzést tett ki az Instagramra, hogy a helyzethez képest jól vannak.

A mulatós sztár megnyugtatta rajongóit. (Fotó: Instagram)
Mulatós bulira készülnek

A következő Instagram sztori már arra hívja fel a figyelmet, hogy december negyedikén fergeteges bulira invitálják a rajongókat az egyik zalakarosi hotelbe.


Hirdetés 

A sztár – pár december 4-én nagy bulira készül, de ez a nap még a karantén időszak alá esik (Fotó: Instagram)

Ez azonban aggályos, hiszen a jelenleg hatályos járványügyi rendeletek hatósági karanténra vonatkozó része szerint:

“Ha az érintettnek voltak tünetei, a következő feltételeknek kell teljesülniük:

  • a beteg legalább 3 napja láztalan,
  • légúti tünetei megszűntek,
  • és a tünetek kezdete után legalább 10 nap eltelt.

Ha az érintettnek nem voltak tünetei, az elkülönítést a fertőzés igazolása (a pozitív teszt mintavételének napja) utáni 10. napon lehet feloldani. Ezután viszont gyógyultnak nyilvánítandó az érintett, vagyis ez nem lehetősége, hanem kötelezettsége az elrendelő orvosnak. Ha viszont fennáll a fertőzőképesség, az elkülönítést fenn kell tartani. Az elrendelő orvos oldja fel az elkülönítést, erről határozatot nem fog kapni.” – áll a hivatalos közleményben.

A karantén kezdete tehát a pozitív teszt napja, amely Jolly esetében november 25-e. A 10 napos hatósági karantén december 5-én éjfélkor jár le, tehát 4-én fellépést még egészen biztosan nem vállalhat a két énekes. 

A járványügyi elkülönítés szerint a lakóingatlant elhagyni 10 napig nem lehet

MIndaddig a járványügyi elkülönítés vonatkozik rájuk, ami a hivatalos rendeletben foglaltak szerint az alábbiakat részletezi:

“Az elkülönítés lényege az, hogy az elkülönítés alatt az érintettnek a lakást nem szabad elhagynia és nem szabad vendégeket fogadnia.

A virtuális kapcsolattartás viszont nem korlátozható! Tehát telefonon, interneten bárkivel lehet beszélni és természetesen abba sem szólhat bele senki, hogy milyen részleteket osztunk meg – a szólás- és véleménynyilvánítási szabadságot nem lehet járványügyi okokra hivatkozva korlátozni!”

A mulatós pár december 6-tól már színpadra léphet és újra szórakoztathatja rajongóit, akiknek így már csak egészen kis időt kell kibírniuk kedvenceik nélkül.

kiemelt kép: nlc.hu


Hirdetés