Hirdetés 

Várkonyi Andrea új könyvében megfeledkezik saját privilegizált helyzetéről, ami nem épp szerencsés – szól a kritika, ezúttal egy politikus részéről – szúrta ki a nuus.hu Hadházy Ákos bejegyzését.

Andrea egy hivatalban járt lányával könyve tanulsága szerint, ahol azt az erkölcsi útmutatást adta át, hogy azért kell tanulnia a gyereknek, hogy ne végezze úgy, mint az unott, savanyú képű hivatalnokok, akik éhbérért dolgoznak. Ez váltott most ki többeknél is indulatokat.

“Bevallom, egyszerűen nem hittem el, hogy Mészárosné V. Andrea ilyet le mer írni, ezért ma bementem az első könyvesboltba és megvettem a könyvét. Sajnos ezzel 5000 forinttal hozzájárultam az álmaihoz. De így már bizton állíthatom: ez a hölgy mélyen lenézi azokat az értelmiségi honfitársait, akik az eszüket (vagy testük egyéb részeit) nem arra használják, hogy hülyére keressék magukat” – fogalmaz Hadházy Ákos.

„Kedves Andrea! A könyvéből kiemelt részletre reagálva tájékoztatom, hogy az Ön számára talán nehezen elképzelhető, de rendkívül sok hivatalnokot ismerek, akik tanult emberek. Jól gondolja: a közszférában nem keresünk sokat, és nem az anyagi javak motiválják a munkánkat, hanem a hivatástudat.” – kezdi kritikáját a könyv egyik másik olvasója, Dr. Nagy Csilla jogász.

(via BlikkRúzs)

kiemelt kép: Instagram / Várkonyi Andrea


Hirdetés