Hirdetés 

Homoszexuális problémák voltak Harrach Péterrel – ez szerepel abban az 1972-es jelentésben, amit egy III/III-as osztály rendőr őrnagya készített a KDNP frakcióvezetőjéről – írja a Telex.

A Jobbik pártlapja, az Alfahír hozta kedden nyilvánosságra az állítólagos dokumentumot, amelynek hitelessége nincs megerősítve független forrásból.


A KDNP országgyűlési képviselője Esztergomban járt az Érseki Papnevelő Intézetbe, majd ötödévesként került fel a fővárosi Hittudományi Akadémiára. Bár lediplomázott, nem szentelték fel papnak, mert inkább családot szeretett volna alapítani. 1973-ban megházasodott, és később három gyermeke született.

A jelentés szerint egyházi kiszorításában ugyanakkor nagy szerepet játszott az ügynök munkája is, mert az esztergomi „homoszexuális problémákat” a budapesti intézményben is megszellőztették.

Ez egy hamis vád. Azt sem tudom, ezt a jelentést ki írta, és mi ez. Egyet tudok, hogy nekem ilyen problémáim nem voltak

– reagált Harrach Péter a Telex megkeresésére. Mivel állítása szerint nem voltak homoszexuális problémák vele, a jelentés egészen egyszerűen nem szólhat róla.

Az már nem az én dolgom, hogy valaki kitalált ilyet, ki tudja, miért

– tette hozzá.

A jelentést állítása szerint még nem olvasta. Lehet, hogy a mostani hírek után kikéri az iratokat a levéltárból, de lapunknak arról beszélt, eddig nem érdekelte, hogy ki figyelte meg, és mit írtak róla.

(Via Telex/alfahír)
indexkép: YouTube


Hirdetés