Hirdetés 

Nincs karácsony… szóval Kevinék házát bedobják a közösbe! Az Airbnb extra lehetőséget kínál a Reszkessetek betörők! rajongóinak. Fiktív házigazdánk Buzz lesz, aki idén is otthon hagyja a madárpókját.

Egyszerűen megkerülhetetlen popkulturális helyszín McCallisterék óriási háza: minden idők bizonyára legtöbbet vetített karácsonyi filmje tavaly ünnepelte 30. születésnapját. Miután a Graduate Hotels szállodalánc rukkolt elő Evanstonban egy kifejezetten a filmet megjelenítő lakosztállyal (King McCallister Experience — Home Alone Room) a jubileumra, most Airbnb hirdet rendhagyó lehetőséget, hogy a film szerelmesei megélhessék leghőbb álmukat: egy éjszakát tölthessenek a chicagói McCallister-házban.


Valaki a családjával a Karácsonyt a legendás McCallister – házban töltheti!

Az éjszakát speciális 25 dolláros áron adják, és december 7-én, nekünk pontosan este 20:00-tól lehet “harcba szállni” a foglalásért. EZEN A LINKEN.

Valójában egyetlen szerencsés rajongóé lesz a vendégéjszaka, aki három további vendéget hívhat magával a rendhagyó szállásra. A vacsora nem lehet más, mint sajtos pizza a Little Caesars-ből, instant sajtos makaróni a Krafttól, a retró televízión pedig a filmből ismert mozikat lehet megtekinteni — VHS-ről. Egy kivétel van csak: a Home Sweet Home Alone, ami most debütál (nyilván ezt az egész akciót a promója miatt szervezik). Az Airbnb az egyedülálló ajánlat mellett a jótékonysági lehetőségre is odafigyel: a chicagói La Rabida Gyermekkorház nagyobb adományt kap tőlük.

A különleges ünnepen minden az eredeti forgatókönyv szerint történik, persze a betörők nélkül 🙂

A házban próbáltak mindent a leghűbb módon megjeleníteni: igazi ’90-es évek időutazása a fürdőszobában lévő csípős arcszesz, de a fa ródlit is megtaláljuk, amivel Kevin a lépcsőn száguldozott.

Azt egy pillanatra sem mondanánk, hogy a ház enteriőrje a ’90-es éveket tükrözi, mert gyerekkorunkban a történet mellett bőven arra áhítoztunk, hogy egy ilyen pompás házban lakhassunk. Az idén körbejáró mém, miszerint “minél idősebb vagyok, annál többet gondolkozom rajta, hogy McCallister papa hogyan engedhett meg magának ezt a házat és egy 9 fős karácsonyi kiruccanást Párizsba” nagyon is megállja a helyét.


Hirdetés 

Az házban a mai napig eredeti a filmben használt ágy is. Ebben aludhat a szerencsés rajongó

Jelenleg egyébként nem ismert, hogy kié a ház, de az 1990-es tulajdonosok 2012-ben adták el, 1,5 millió dollárért (kb. 584 millió forint), a Chicago Tribune cikke szerint. Azt sem tudni, hogy ez csak egy egyszeri, nagy sajtóvisszhangot keltő lehetőség, vagy ezután is bérelhető marad-e a kultikus ház.

(via Földjáró)

kiemelt kép: Airbnb


Hirdetés