Hirdetés 

Suzy is megtörten búcsúzik Kóbor Jánostól

Sztárok és ismert emberek egész sora is búcsúzott közösségi oldalán a hétfőn elhunyt legendás énekestől, Kóbor Jánostól.

Karácsony Gergely, Orbán Viktor, Bródy János, Hobo, Demjén Ferenc, Koncz Zsuzsa, a Tankcsapda, a Republic zenekar és a mulatós királynő Suzy is a Facebookon búcsúzik az Omega együttes Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas frontemberétől.

Kóbor János halálhíre az egész országot megrázta, a közösségi felületeket egy szempillantás alatt elárasztották a búcsúzó bejegyzések. Ismert emberek, zenészek, politikusok gyászolják a nagyszerű énekest. Ae Emberi Erőforrások Minisztériuma saját halottjának tekinti.

A zenészek közül a Tankcsapda tagjai egy közös képpel emlékeztek meg Meckyről.

“Életfogytig rock and roll…” Nyugodj békében, Kóbor Mecky! R.I.P.

– írták a fotóhoz, amelyen Kóbor János mellett Lukács László és Fejes Tamás látható.

„Isten Veled Mecky!

Végén a tört varázslat, egy mozdulat

Le a színpadról újra a földre

Újságok foltja fénylik, minden kihalt

Ez az este elmúlt örökre

A világon annyi ember él

S én fáradtabb vagyok mindenkinél

Nézem egy gyűrt fotónkat, a földön hever

Aztán felkapja lágyan a szél….

Kóbor János ( 1943-2021 )” – olvasható a Republic zenekar oldalán.

Bródy János az Ezüst eső című Omega-dallal búcsúzott.

Földes László, Hobo hosszú bejegyzésben emlékezett meg Kóbor Jánosról, amelynek a Búcsúztató címet adta. Felidézte, mennyi irtózatos csapást mért a sors az utóbbi években az Omega zenekarra, így sajnos nem teljesülhet be Mecky és a magyar közönség közös vágya sem, a 60. születésnapi koncertjük.

Tulajdonképpen mindvégig, a hatvanas évek óta a legnépszerűbb magyar zenekar volt, talán az egyetlen amelyik a nyugati világban is sikereket ért el. Munkásságuk utánozhatatlan és meghatározó volt a magyar rockzenében 

– emlékeztetett, hozzátéve: az együttest 59 éven át Kóbor János vitte a hátán, az ő előadói stílusa, megjelenése és zenei érzékenysége dominálta a zenekar pályáját. Hobo megismerkedésük történetével folytatta, méltatva Mecky emberi hozzáállását.

Végezetül vagy 40 évet ugorva elmondanám, hogy idén augusztusban Mecky felénekelte a megjelenés előtt álló „Térdig a szarban, fülig a szeretetben” lemezem záródalának, a „Középeurópai hobo blues II.” -nek egyik versszakát és arra is felkértem, hogy a 2022 február 13-i Aréna-koncertemen lépjen fel velem. A veszteség felmérhetetlen. Egy káprázatos előadó, zenei vezető és egy végtelenül közvetlen, tisztalelkű, mindenkivel barátságos és segítőkész ember hagyott itt minket. Összeszorított szájjal, lesütött szemmel és dübörgő szívvel kívánom, hogy legyen neki könnyű a föld.

Presser Gábor az Index megkeresésére elmondta, azt gondolta, ha valaki le tudja győzni ezt a betegséget, az Kóbor János lesz. Nagyon szomorú és kicsit haragszik is rá, mert ha komolyan vette volna a járványt, ma is élhetne. Presser Gábor később a közösségi oldalán búcsúzott az Omega énekesétől.

Vajon mi van a papíron? Az biztos, hogy dalszöveg, valami kézzel írott. Az írógéppapírnál kicsit kisebbnek látszik. Biztos, hogy stúdióban vagyunk, azt sejtem, a “Tízezer lépés” lemez felvételei idején készülhetett a fotó. Nincs a képen semmi rossz, két ember dolgozik. De ha ránézek, elfog a szomorúság. Melyik dal lehet? Már nem tudjuk meg soha. Jaj, Mecky 

– írta a bejegyzésében.

A mulatós királynő, Suzy is megtörten nyilatkozott lapunknak.

-A legnagyobb legenda volt, több nemzedék az Omega – dalokon nőtt fel. Mecky példa volt és az is marad minden énekes és zenész számára, hiszen kivételes szakmai életútja mellett nagyszerű ember volt és példás családapa. Mindenkinek hiányozni fog – mondta elcsukló hangon az énekesnő.


Suzyt is megdöbbentette kedvencének halála (Fotó: Facebook)

(via Index / ReflektorOnline)

kiemelt kép: Csányi István / Strong Record


Hirdetés 

%d bloggers like this: