Hirdetés 

Bajba kerülhetnek azok, akik nem kérik a harmadik oltást

Azok, akik nem akarják felvenni a harmadik oltásukat, mert úgy gondolják, az első kettő elegendő volt, bajba is kerülhetnek.

Jelenleg a legtöbben a harmadik oltásukat veszik fel Magyarországon, de sokan döntöttek úgy azok közül is, akik eddig egy vakcinát sem kértek. Az oltási akcióhetek eredményesek, sok ember életét menthetik meg, hiszen úgy tűnik, hogy az oltatlanok egy része pontosan emiatt indult meg oltakozni, mert nincs szükség előzetes regisztrációra.

Adódik a kérdés, mi a helyzet azokkal, akik ugyan beadatták maguknak az első két oltást, mégsem kérik a harmadikat. Rusvai Miklós fontos információkat közölt erről a TV2 vendégeként a Mokkában hétfő reggel.

„Az immunrendszer nem felejt, tehát ők is immunisak. Kétségtelenül van igazuk abban, hogy ők az alapvédettséget megszerezték, de aktuálisan, hogy a vérünkben vannak-e antitestszintek, ez nem jelenti azt, ha hónapokkal korábban megkaptuk az oltást, akkor most is vannak.”


„Tehát azért érdemes aktualizálni, mert míg az antitestek szintje eléri a megfelelő szintet, az körülbelül egy öt nap. Tehát, ha az oltást felveszem, a harmadik oltást, akkor öt nap múlva már a védettségemet felfrissítettem.”

„Ha akkor ér a fertőzés, akkor az antitestek rögtön fel tudják venni a küzdelmet a vírus ellen. Ha nem vettem fel, és megfertőződöm, öt nap, még annyi idő eltelik, hogy aktiválódjon az immunrendszer és antitesteket termeljen.”

„Tehát aktualizálni, frissíteni érdemes az immunitást.” – fejezte be a válaszát a szakértő.

Liner.hu

kiemelt kép: Getty Images


Hirdetés 

%d bloggers like this: