Hirdetés 

A Zanzibár együttes megalakulásának történetét akár egy vígjáték forgatókönyvében is el tudnánk képzelni. 1999 szilveszterén az akkor még rendőrként dolgozó Terecskei Rita igazoltatta a banda tagjait, akik épp egy buliból autóztak hazafelé. 

A fiúk viccből énekesnőjükké fogadták, de a dolog csak azután lett komoly, hogy másnap egy szórakozóhelyen ismét találkoztak, és meghallották, hogy az akkor húszesztendős lány milyen jól énekel.

Terecskei Rita ennyit változott

Immár kereken húsz éve, hogy megjelent a bemutatkozó albumuk, ami később aranylemez lett. Az ezen szereplő szerzemények szövegét a mai napig sokan kívülről fújják, a Nem vagyok tökéletes, a Vágyom rád vagy a Szólj már! a retró partik elmaradhatatlan slágerei.

Nem csak a dalok lettek pillanatok alatt országosan ismertek, Terecskei Rita is hamar a korszak népszerű énekesnőjévé vált. Rasztatincseivel és rockerkülsejével imádták a fiatalok. A koncerteken kívül sok tévéműsorban is láthattuk. Sokszor hívták meg különböző talk-show-kba, szerepelt a Rettegés fokában, és a Vacsoracsatában is főzött, 2020-ban pedig egy realityre mondott igent, a Farm VIP első évadában versenyzett.

Akik a kezdetek óta nyomon követik, pontosan tudják, hogy bár a zene szeretete állandó maradt az életében, a külseje sokat változott. Immár egyenes hajra váltott, és sokat fogyott is. Utóbbi hátterében egészségügyi ok áll: huszonévesen pajzsmirigybetegséget diagnosztizáltak nála, melynek következtében először 10 kilót hízott, majd 30-at leadott.


Terecskei Rita a Life Tv vendége volt (Fotó: Life TV)

43 éves korára nem csak kívül, belül is más lett. Például sokkal kevesebb tévés felkérést vállal el. Az Instagram sem vonzza, hiába unszolják a kollégák, hogy ma ez a divat, nem akar naponta posztolni az életéről.

– Ez tudatos nálam. 22 éve vagyok ebben a világban, és soha nem vonzott a „celeblét”. Énekesnő vagyok, egy zenekarban zenélek, pont – ecsetelte a Life TV Ébredj Velünk! című műsorában.

Femina

kiemelt kép: TIXA Blog


Hirdetés