Hirdetés 

Kuznyecov a Ferencváros lehetséges vezetőedzőjéről: “…játszottunk egymás ellen meg együtt is a korosztályos szovjet válogatottakban. Kiváló szakember”

Még fél év sem kellett hozzá, hogy a Ferencváros vezetői belássák, az osztrák Austria Wientől nyáron elcsábított Péter Stöger-féle nyugodt, visszafogott stílus nem passzol a labdarúgókhoz.

Visszatérhet az öltözőbe a szakember elődje, az ukrán Szerhij Rebrov által korábban már előnyben részesített vasszigor, katonás rend, ugyanis akár már ma aláírhat az NB I 17. fordulójában a Budapest Honvédet 1-0-ra legyőző FTC-hez az orosz Sztanyiszlav Csercseszov.

Az utóbbi hetekben jól látszott, hogy az öltözőben kicsúszott Stöger keze közül az irányítás. Már nem tudta megfelelően motiválni a csapat tagjait, az esetleges büntetésekkel pedig nem ért el semmit, több focistájával is volt kisebb konfliktusa. Most helyreállhat a rend, s mindenkinek arra kell koncentrálnia, hogy a zöld-fehérek megnyerjék a bajnokságot.


Aki olvassa az újságokat, az tisztában van vele, ki lesz a Fradi következő edzője – nyilatkozta a kispestiek elleni találkozót követően Máté Csaba, aki megbízott trénerként írányította a rangadón a gárdát. Majd arra a kérdésre, hogy Csercseszov lesz-e a befutó, egyértelmű igennel válaszolt.

S hogy mire készülhetnek a keret tagjai? Martin Jakubko, a szlovák válogatott egykori csatára a sport24.ru-nak mesélt arról, hogy milyen volt együtt dolgozni a szakemberrel az orosz Amkar Permnél.

– Jó edzések voltak, remek taktikákat dolgozott ki, mindig alaposan felkészültünk az aktuális vetélytársból – emlékezett vissza. – Makacs ember, aki magán kívül keveseket tisztel. Amikor a feleségem megbetegedett, szerettem volna egy nap szabadságot kérni, de azt üzente, nem mehetek sehová. Trénerként talán igaza volt, hiszen futballista vagyok, a munkámat muszáj elvégeznem. De emberileg nem értettem meg.

A Ferencváros vezetői Moszkvában tárgyaltak Csercseszovval, megtették ajánlatukat és Stöger magyarországi fizetését, havi 15 millió forintnyi összeget ajánlottak neki. Ne feledjük, Oroszország szövetségi kapitányaként körülbelül 71 milliót keresett, vagyis alaposan alább kellett adnia az igényeiből, ha megegyezett az NB I címvédőjével.

– Jól ismerem Sztanyiszlavot, játszottunk egymás ellen meg együtt is a korosztályos szovjet válogatottakban. Kiváló szakember – mondta a Blikknek Szergej Kuznyecov, aki 1991 és 1995 között futballozott a magyar klubban. – Az információjuk amúgy megfelel a valóságnak, én is úgy tudom, a hét elején aláírhat a Fradihoz.

Az egykori ferencvárosi klasszis, Kuznyecov jól ismeri Csercseszovot (Fotó: FTC)

Indirekt

kiemelt kép: Üllői út 129.


Hirdetés 

%d bloggers like this: