Hirdetés 

Így várja az új évet a rácsok mögött Fekete Dávid

Fekete Dávidot még májusban tartóztatták le közokirat-hamisítás és nagy értékű vagyon elleni bűncselekmény miatt. A karácsony után most pedig a szilvesztert is rács mögött tölti, és még látogatókat sem fogadhat a világjárvány miatt.

A végrehajtási intézetekben egyébként készülnek a fogvatartottaknak, a körletekbe kikerültek a karácsonyfák, amelyeket általában a rabok által készített díszekkel tesznek személyesebbé.

A szilvesztert is különböző programokkal teszik elviselhetőbbé számukra, így távol a családjuktól.

“Január 1-jén a magyar hagyománynak megfelelően, lencséből készült étel készül a fogvatartottaknak. A karácsonyi ünnepi ételek között volt a hal, a mákos- és diós bejgli, valamint a szaloncukor”

– írta a BvOP kommunikációs főosztálya, egyben közölték, hogy a jelenlegi járványügyi szabályok miatt nincs lehetőség a hazai börtönökben nagyobb létszámú közös rendezvények megtartására az ünnepi időszakban sem.

Lehetővé tették egyénenként és zárkaközösségenként a vallásgyakorlást, valamint zárt láncú videó hálózaton keresztül közvetítették a Szentmisét az érdeklődő fogvatartottaknak. Kiscsoportos ünnepi programokat is szerveztek, mint például karácsonyi díszek, képeslapok készítése, téli népszokások felelevenítése, novellák olvasása, versírás és ünnepi kvízek.


Fekete Dávid rabtársaival együtt színes programokkal búcsúztatja az óévet (Fotó: Facebook)

BlikkRúzs

kiemelt kép: Facebook / Fekete Dávid


Hirdetés 

%d bloggers like this: