Hirdetés 

Tűzijáték? Duda? Petárda? Így élik meg ezt a kiskedvencek

Önfeledt mulatozás, jókedv és kikapcsolódás, ezzel biztosan mindenki így van. Vagy mégsem? Az a helyzet, hogy míg az emberek jól szórakoznak, addig kiskedvenceink a poklok poklát élik meg – írja a Pénzcentrum. A legjobb, ha nem használunk hang és pirotechnikai eszközöket, ezzel is védve kedvenceinket, valamint a szabadon élő állatokat, például madarakat. 

A szilveszteri tűzijáték és petárdázás ugyanis komoly veszélyt jelent a kinti vagy kijárós kedvenceinkre.

Sajnos évről-évre egyre több kutya és macska szökik el otthonról, mert megrémülnek az éles hangoktól. Hiába tesznek a gazdik több óvintézkedést, mégis megtörténhet a baj. A kutyatartók többsége szerint kedvenceik az erős hang és fényhatások miatt rémülnek meg és menekülnek el, sokszor azonban eltévednek vagy megsérülnek – derült ki a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság Állategészségügyi Szolgálatának közleményéből.

Mit tehetnek a gazdik, hogy elkerüljék a veszélyt?
  • beengedhetik a lakásba
  • bezárhatják a kiskedvenceket egy biztonságos helyre
Viszont felkészülhetünk arra is, hogy elkóborol a cicánk vagy a kutyánk.

Szilveszter előtt mindenképpen menjünk állatorvoshoz, hogy ellenőriztessük a kiskedvencünk microchipjét, hogy jól működik-e. Illetve szerezzünk be egy bilétás nyakörvet is, amibe kerüljön bele a nevünk és a telefonszámunk is, hogy megkönnyítsük a kiscicánk vagy kiskutyánk hazatérését.

Ami viszont a legideálisabb lenne: felejtsük el a dudát és a petárdát, a tűzijátékot pedig a minimumra szorítsuk le. Így mindenki jól jár, a kiskedvenceink, a környezetünk, mert kevesebbet szennyezünk, és még a pénztárcánk is meghálálja majd.

Mi, a ReflektorOnline-nál úgy gondoljuk, hogy a legmenőbb az, ha nem petárdázol!


Hirdetés 

%d bloggers like this: