Hirdetés 

Péterfy Bori: ha nem bukik meg a rendszer, akkor nagyon sötéten látom az eljövendő éveket

Péterfy Bori szerint 2022-ben a covid eltűnése is fontos, de a leginkább a rendszer megváltozását várja. Az RTL.hu-nak interjút adó művésznek agyon nagy reménye, hogy megszabadulunk a NER-től a parlamenti választás útján.

“Főleg a színházszakma tekintetében függ nagyon sok minden attól, hogy megváltozik-e a rendszer. Ha megbukik a kormány, akkor talán a művészet és a kultúra, illetve a gondolkodó, alkotó emberek visszakapják a helyüket a társadalomban, és talán nem lesznek többé a hazaáruló, liberális közellenség státuszában.”


Abban is reménykedik, hogy megváltozik az az igazságtalan forráselosztás, ami most uralja a színházi és a filmes szakmát. Akkor újra el tudnának indulni azok az alkotóműhelyek, azok a társulatok is, amelyek jelenleg vegetálnak, vagy éppen sorra tönkrementek.

Elmondta azt is, hogy ha van egy ügy, amiért nyilvánosan kiáll, a trollhadsereg azonnal „fantasztikus” kommentekkel árasztja el az oldalaimat, amit elég gyomorforgatónak tart. Hozzá kellett szoknia ahhoz, hogy bármennyire is szörnyű, ez a közbeszéd része. “A butaság és a sötétség uralma ez” – tette hozzá.

Péterfy Bori szerint a 2022-es parlamenti választás borzasztó nagy vízválasztó lesz. Úgy véli: “ha nem bukik meg a rendszer, akkor nagyon-nagyon sötéten látom az eljövendő éveket”.

HírKlikk

kiemelt  kép: Facebook / Péterfy Bori


Hirdetés 

%d bloggers like this: