Hirdetés 

A magyar labdarúgó bajnokság 18. fordulójának rangadóján az Újpest hazai pályán fogadta a Ferencváros csapatát. Az első félidőben két kapufát is rúgtak a vendég zöld-fehérek, de a vezetést nem sikerült megszerezniük. A második félidőben Loncar szerencsés találata a Fradit jutotta előnyhöz. Az Újpest a hátralévő időben már nem tudott gólt szerezni, így a Ferencváros az idegenbeli győzelmével újra vezeti a bajnokságot.

A Ferencváros csütörtökön lejátszotta idei első bajnokiját, Sztanyiszlav Csercseszov bemutatkozó meccsén 1–0-s vereséget szenvedtek a zöld-fehérek a Puskás Akadémia ellen Felcsúton. A Fradi nem nevezte albán válogatott játékosát, a Puskás Akadémia ellen még kezdőként szereplő Myrto Uzunit az Újpest elleni derbire. A játékos klubot válthat, ezért nem került be a keretbe.


Az Újpest a legutóbbi fordulóban Zalaegerszegen kapott ki, a legutóbbi öt meccsükön ez volt a második veresége a tulajdonosváltáson átesett csapatnak. A lilák szerb trénere, Milos Kruscsicsnak ez volt a január 13-án átvett csapata kispadján az első mérkőzése, mivel az Újpest a téli felkészülés alatt egyetlen tesztmeccsre sem tudott kiállni koronavírusos megbetegedések miatt.

A találkozó elején mindkét csapat kapkodva, több hibával játszott, de a Fradi volt veszélyesebb a kapura.A 10. percben Tokmac huszonkét méterről leadott lövése csak pár centivel kerülte el az Újpest kapujának bal felső sarkát, a Fradi csatárának labdája azonban csak a keresztlécet találta el.A vendégek játékosa, Tokmac némileg szokatlan módon a középpályán kapott helyet, és a norvég támadó sokszor egészen a saját térfeléig ment vissza, hogy labdát kapjon.

Azt első negyedóra után megélénkült a meccs. A 19. percben egy szép összjáték után Tokmac került helyzetbe, de a vendégek játékosának tízméteres lövését Banai kivédte. Az ellentámadásból Croizet húsz méterről a Fradi kapujának jobb felső sarka mellé lőtt.

Három perccel később egy kapu előtti kavarodás után Blazics öt méterről az Újpest kapuja fölé rúgta a labdát. Az első félóra végén a Fradi középcsatára, Bassey egy remek csel után nyolc méterről éles szögből próbálkozott, sikertelenül.


Hirdetés 

A 36. percben már a második kapufáját lőtte a meccsen a vendég Ferencváros csapata:Bassey kapott remek passzt Marintól a leshatáron, majd a vendégek támadója tizennégy méterről a bal kapufát találta el.A kipattanót Marin lőtte kapura, de Banai lábbal védett. A félidő vége előtt két perccel Vécsei passzolt Mak elé, aki egy testcsel után az ötös jobb sarka elől kapura lőtt, de az Újpest kapusa, Banai könyökkel védte a kísérletet. Az első félidőben nem született gól.

A második félidő elején az újpesti Croizet egy testcsel után vállalkozott lövésre tizenhét méterről, Dibusznak nagy bravúrral kellett hárítania a lövést.Az első félidőhőz képest sokkal kezdeményezőbben játszott az Újpest,és a 61. percben a ferencvárosiak kapusának, Dibusznak ismét óriásit kellett védenie Csongvai távoli lövésénél. A 67. percben újabb nagy helyzetet alakított ki a Fradi, de Zubkov lapos lövését bevetődve védte a hazaiak egyik legjobbja, a kapus Banai.

A 77. percben egy szerencsés góllal megszerezte a vezetést a Fradi: Tokmac készítette le a labdát a tizenhatos előtt az érkező Loncarnak,akinek tizenhét méterről leadott lövése megpattant egy újpesti védőn, és a labda Banai felett a hazai kapuba hullott.Az Újpest minden megpróbált az egyenlítés érdekében, de az egyre jobban elfáradó hazai játékosok sok hibával játszottak a meccs utolsó tíz percében, és nem tudtak gólt szerezni a Fradi ellen. A Ferencváros ezzel a győzelemmel újra vezeti a bajnokságot.

Origo

kiemelt kép: NSO

/p>