Hirdetés 

Klasszisokat igazol, közben az első helyet készül ma visszaszerezni a Ferencváros

A Ferencváros bajnoki címvédő lebdarúgó csapata Myrto Uzuni eladása után (a támadó 4,1 millió euróért került a spanyol Granadához) most bejelentette  a második téli igazolását az argentin bajnok és kupagyőztes Carlos Auzqui személyében. 

Mindeközben a kölcsönben elvileg nyár végéig a zöld – fehéreket “erősítő” Marijan Cabraja mehetett vissza a Dinamo Zagreb csapatába, Csercseszov mester ugyanis már nem tart igényt a munkájára. 

A bombaigazolásoknak nincs vége, hiszen egyes információk szerint már meg is érkezett Budapestre a a brazil Marquinhos (Csercseszov külön kérésére kerülhet a zöld-fehérekhez), akinek igazolása jövő héten válhat biztossá, emellett az utolsó pillanatban befuthat a PAOK csapatától a nigériai válogatott Anderson Esiti is. 


A brazil klasszis Marquinhos már Budapesten van (Fotó: Botev Plovdiv)

A Ferencvárosnál kezd kirajzolódni az egyértelmű cél: bajnokságot kell nyerni és az őszi szezont mindenképp az egyik európai kupasorozatban tölteni, esetleg onnan továbbjutni.

Ehhez a játékoskeret adott, Csercseszov személyében pedig egy sztáredző érkezett a csapathoz, akinek munkája és elképzelése a koronavírus és a felkészülési nehézségek ellenére kezd kirajzolódni a csapat játékán.

Újra az élre kerül a Ferencváros?

A dobogó legfelső fokát úgy tudja a Fradi megtartani, ha azt előbb visszaszerzi a Puskás Akadémiától. A felcsúti klub szombaton este 2-1 arányú zakóval jött le a pályáról a mérkőzés előtt sereghajtó MTK-val szemben. A szintén rivális Kisvárda a hétközi kupa kiesés után másodszor sem tudta megverni a már sereghajtó Újpest csapatát, a 0-0-ás döntetlen egyik csapatnak sem volt jó eredmény.

A Fradi a Vasas elleni kupasikerrel szerezheti vissza az önbizalmát (Fotó: NSO)

Vasárnap délután a Ferencváros a Zalaegerszeg vendége lesz, a kupatovábbjutás után pedig egyértelmű a cél: meg kell nyerni a meccset és vissza kell kerülni a tabella élére. A csapat átmeneti hullámvölgyéből kiutat jelenthet a Vasas elleni sima győzelem, Csercseszov mester pedig szinte a teljes kerettel számolhat a forduló zárómérkőzésén.

A mérkőzés előtt  Sztanyiszlav Csercseszov  a Fradi Médiával osztotta meg a várakozásait.

– A hétközi győztes kupaforduló után újabb bajnoki mérkőzés következik. Milyen csapatnak gondolja a Zalaegerszeget?
– Nagyon fontos bajnoki vár ránk vasárnap idegenben, éppen ezért alaposan feltérképeztük az ellenfelünket, amely elsősorban kontrákból tud hatékonyan veszélyeztetni. Ezekre oda kell figyelnünk hátul, miközben elöl élnünk kell a lehetőségeinkkel.

– A Vasas elleni győzelemmel a játékosok kellő önbizalommal várják a mérkőzést?
– Elvégeztük a munkát a hét közben, készen állunk a ZTE-re. A napokban átbeszéltük a csapattal az előző mérkőzések tapasztalatait, a jó és rossz dolgokat egyaránt. A játékosaim tudják, hogy mit várok tőlük. Szombaton már a mérkőzésre szánt taktikát gyakoroltuk, hogy élesben is ugyanazt lássuk majd a pályán, mint az edzésen.

– A keretet illetően milyen előjelekkel várja a vasárnapi találkozót?
– Örömteli, hogy minden labdarúgómra számíthatok, egyedül Muhamed Besic nem léphet majd pályára a sárga lapok miatt. Örülök, hogy végre szinte a teljes kerettel dolgozhatok.


Hirdetés 

Csercseszov győzelemre készül a ZTE ellen. (Fotó: FTC)
OTP Bank Liga 20. forduló

ZTE FC – FERENCVÁROS
Zalaegerszeg, ZTE Aréna
2022. február 13., vasárnap, 17.15 (élőben: m4 sport)

kiemelt kép: FTC


Hirdetés 

%d bloggers like this: