Hirdetés 

Trump: “Ukrajna megtámadása nem történhetett volna meg az én elnökségem alatt”

A korábbi amerikai elnök a Fox News amerikai hírtelevízióban bírálta Joe Biden amerikai elnök Ukrajna orosz katonai megtámadására adott válaszát.

Trump az Axios amerikai hírportálon, Laura Ingraham beszélgetős politikai elemző műsorában, a The Ingraham Angle-ben szólalt fel. A szerda késő esti élő adásába betelefonálva „rettenetes dolognak” nevezte az Ukrajna elleni támadást, hozzátéve, hogy

„ez nem történhetett volna meg az én hivatali időm alatt”.

Donald Trump az interjúban Vlagyimir Putyin orosz elnökkel kapcsolatban kifejtette:

nem hiszem, hogy eredetileg is ezt akarta volna csinálni. Azt hiszem, akart valamit csinálni, aztán tárgyalásokat kezdeni róla, de aztán egyre rosszabb és rosszabb lett a helyzet. Látta a gyengeséget – amikor annak első jelei látszódtak Afganisztánban. Ahogyan Afganisztánból (az amerikaiak) kivonultak. Tényleg azt hiszem, ekkor kezdte azt gondolni, hogy ezt is megteheti.

A korábbi amerikai elnök hozzátette, hogy az Ukrajna elleni támadás „nagyon szomorú dolog a világ számára, az ország számára, és nyilvánvalóan nagyon szomorú dolog mindazok számára, akik fölöslegesen és indokolatlanul életüket veszítik majd”.

Forrás: MTI

kiemelt kép: USA Today


Hirdetés 

%d bloggers like this: