Hirdetés 

Allan Pease testbeszéd-szakértő elárulta, hogy ő tanította meg a trükkökre Vlagyimir Putyint, és szerinte az orosz elnök betegséggel küzd.

Allan Pease testbeszéd-szakértő és író 1991-ben találkozott először Vlagyimir Putyinnal, Szentpéterváron. A férfi azzal a céllal utazott a feleségével a volt Szovjetunióba, hogy kihasználják a piaci rést, és képzést tartsanak a volt kommunista országok politikusainak, hogyan váljanak „nyugatibb” vezetővé – írja a The Sun.

Anatolij Szobcsak, Szentpétervár polgármestere éppen akkoriban nevezte ki Putyint, a korábbi KGB-ügynököt helyettesének, és bár a testbeszéd-szakértő Borisz Jelcinnel találkozott volna, az akkori elnök egyszer sem jelent meg, és végül Szobcsak neve vetődött fel, akinek tetszett az ötlet, hogy megmutatják neki, hogyan kell a televízióban viselkedni.

Csakhogy a találkozó napján nem tudott megjelenni, így helyettesét, Vlagyimir Putyint küldte, aki Allan Pease szerint alacsonyabb volt, mint amire számított, ám ami hiányzott magasságban, az megvolt fejben.

Gyorsan tanult, és hamar átvette, amiket tanítottam neki, és később láttam, hogy ugyanazokat a technikákat alkalmazza a televízióban

– mondta Allan Pease, aki megtanította Putyinnak a hatalmi pózokat, köztük az úgynevezett templomtoronypózt is, amelynél összeteszi a kezét, mintha templomtorony lenne, hátradől, és mosolyog, anélkül, hogy látszódna a foga.


Vlagyimir Putyin 2021. június 16-án (Fotó: Alexander Zemlianichenko / POOL / AFP)

Mosolyogni kell, ha külföldiekkel akar üzletelni

Ez a testtartás magabiztosságot sugall, valamint azt, hogy az illető uralja az érzelmeit, még akkor is, ha egyébként idegesnek érzi magát. Ha valaki szándékosan használja egy találkozón vagy interjún, azzal magabiztosabbnak érzi magát.

Érdemes az ukrajnai invázió előtt készült felvételeket megnézni Putyinról, mindig így mutatkozik, olyat viszont sosem lehet róla látni, hogy keresztbe tenné a karját

– mondta a testbeszéd-szakértő, aki számára a legnagyobb kihívást az jelentette, hogyan kezelje az „orosz arckifejezést”, mivel az szovjet katonák nem mosolyoghattak. Ezt Putyinnak el kellett felejtenie.

Mondtam neki, ha nem oroszokkal akar üzletelni, akkor mosolyognia kell

– tette hozzá Allan Pease, aki szerint azok az emberek, akik hatalommal bírnak, úgy járnak, mintha félig menetelnének.

Putyin meghízott, egyre paranoiásabb

Az  ausztrál férfi szerint Putyin abban hitt, hogy Volodimir Zelenszkij ukrán elnök elmenekül Ukrajnából, és tárt karokkal fogadják az oroszokat. Putyin azonban sokat változott az elmúlt hónapban.

Sokat hízott, sok zsírt cipel. Oroszországi barátaim körében azt pletykálják, hogy vastagbélrákja van. Mindig odafigyelt az egészségére, de most egyértelműen látszik, hogy nem edz. Ráadásul a viselkedése és a testbeszéde is drasztikusan megváltozott, már nem tűnik olyan magabiztosnak

– mondta  Allan Pease, aki szerint Putyin egyre paranoiásabb, igyekszik mindenkit távol tartani magától, amit a hosszú asztal is jelképez, amelynél fogadta többek között Orbán Viktort is.

A testbeszéd-szakértő szerint lelki vagy testi betegsége magyarázhatja  Putyin elhamarkodott cselekedeteit Ukrajnában, ahol vélhetően minimális ellenállásra számított.

Index

kiemelt kép: AFP

/p>

Discover more from Reflektoronline

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading