Hirdetés 

Vágó István elmondta: nem szépen vált el az RTL-től – videóval

Vágó István alakja olyannyira meghatározó volt a magyar televíziózásban, hogy a nevét még azok is ismerik, akik kicsi gyermekként nézték szüleik mellett a Legyen Ön is milliomos!-t a nappaliban. 

Bár kvízmesterként lett híres, vegyészmérnök végzettsége van, és a média világába is csak azért indult el, mert érezte, mondanivalóját meg kell osztania a világgal.

Vágó István távozása az RTL Klubtól

Amikor 1975-ben jelentkezett a Riporter kerestetik című vetélkedőbe, meggyőződése volt, hogy soha nem fog képernyőre kerülni. Nem lett igaza. A döntő után Vitray Tamás felajánlotta neki egy barkochbajáték vezetését.


Vágó István 1975-ben a Riporter kerestetik versenyzőjeként. (Fotó: Fortepan/Urbán Tamás)

Sokan nem tudják róla, de ő volt az egyik alapítója a TV2-nek: 1997-től itt kezdte pályafutását a kereskedelmi televíziózás világában, a rövid ideig futó Mindent vagy semmit házigazdájaként láthatták a nézők, majd innen ment át az RTL Klubhoz. Hosszú évekig volt az RTL egyik arca, a csatorna legnépszerűbb műsorvezetője.

Épp ezért 2009-ben sokakat meglepett a döntése, amikor visszatért a konkurenciához. Az év szeptemberében a Párbaj elnevezésű kvízshow-ban szerepelt a TV2-n, egy esztendővel később azonban a csatorna úgy döntött, megválik tőle.

A 73 éves tévés a ZSHOW Time YouTube-csatorna vendégeként emlékezett vissza erre az időszakra. Elárulta, ma már bánja, hogy annak idején átment a TV2-höz. Osváth Zsolt kérdésére, hogy a kirúgása után az RTL Klubtól kapott-e megkeresést, meglepő választ adott.

– Nem. Nem szépen váltam el az RTL-től az én hibámból (…) A feleségem ezt nem bocsátja meg nekem.

“Annyi pénzt ajánlott a TV2, hogy nem tudtam nemet moindani. Bánom..” – vallotta be az 1Kanapén adásában.

Femina

kiemelt kép: RTL Klub


Hirdetés 

%d bloggers like this: