Hirdetés 

Mennyien hagyhatják el az országot? A Republikon mérése szerint a választók 27 százaléka szerint nem érdemes az országban maradni, ha a Fidesz nyer

Republikon Intézet legfrissebb, a választást megelőző utolsó közvélemény-kutatása szerint a Fidesz–KDNP és az Egységben Magyarországért között hibahatáron belüli, 2 százalékpontos különbség van: a kormányoldalt a szavazók 35 százaléka támogatja, míg az ellenzéket 33 százalék.

Az összes választó 29 százaléka pedig nem tudta vagy nem akarta megmondani, hogy mely pártot támogatná a vasárnapi választáson.

Republikon Intézet kutatásából az is kiderült, hogy a magyarok 23 százaléka gondolkodott már el azon, hogy külföldre költözzön. Az aktív korúak körében ez az arány 33 százalék, azaz minden harmadik munkavállaló korú fejében megfordult már, hogy elhagyja az országot.

Ennek okaként a válaszadók 39 százaléka megjelölte, hogy Magyarországon olyan alacsonyak a bérek, hogy nem lehet megélni belőle, 32 százalékuk pedig úgy gondolja, az elmúlt 12 évben teljesen leépült a demokrácia az országban.

Telex a felmérés alapján azt is megírta, hogy a választók 27 százaléka úgy gondolja: ha vasárnap után Orbán Viktor marad hatalmon, akkor nem érdemes ebben az országban maradni. Az aktív korúak 28 százalék vélekedik ugyanígy.

ATV

kiemelt kép: MTI


Hirdetés 

%d bloggers like this: