Hirdetés 

Szavazatvásárlást lepleztek le Borsod megyében

10 ezer forintot adnak a szavazatért a borsod megyei Ongán, amely Miskolctól 10 kilométerre keletre található.

A Tiszta szavazás program önkéntes őrszemétől kaptunk egy videót, amin a Borsod megye 6. választókerületi Ongán beszélgetnek helyiek arról, hogy 10000 forintot fizetnek szavazatokért – derül ki a Tiszta szavazás oldalára felkerült videóból.

A videó a művelődési ház közelében lévő kisboltnál készült, a helyiek bevett gyakorlatként beszéltek a szavazatvásárlásról.

A videón azt hallani, hogy 10 ezer forintot adnak egy szavazatért. A pénzt akkor adják oda a választónak, ha telefonos fotóval bizonyítják, hogy az elvárt helyre húzták az ikszet. 

A Tiszta Szavazás koalíciót alkotó Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) jogászai kifogást adtak be a választási bizottsághoz a választás rendjéről szóló törvény megsértéséről.

A Tiszta szavazás programról

A Tiszta szavazás programban 9 megyében több száz önkéntes őrszem, szórólaposztó, és két tucat jogász segít elkerülni, dokumentálni és bejelenteni a választási visszaéléseket. 

Telefonon a 0630/722-33-56-os számon, továbbá a jogsegely@tasz.hu email címen kérhetnek jogsegélyt, akik visszaélést tapasztalnak. A választás napján több mint 20 jogász fogja várni a hívásokat.

Privátbankár

kiemelt kép: Shutterstock


Hirdetés 

%d bloggers like this: