Hirdetés 

Az élőszereplős Pinokkió előzetese hatalmas felháborodást keltett.

Május 31-én debütált a YouTube-on az élőszereplős Pinokkió előzetese, ami szeptember 8-án kerül fel a Disney+-ra. A filmet a Vissza a jövőbe-trilógiát is jegyző Robert Zemeckis rendezte, míg Gepettót az Oscar-díjas Tom Hanks alakítja. Zeemckis és Hanks nem először dolgoznak együtt, korábban olyan filmeket készítettek közösen, mint a Forrest Gump, a Számkivetett, és a Polar expressz.

A Disney 1940-ben mutatta be az eredeti, olasz mese alapján készült rajzfilmjét, ami aztán két Oscar-díjat is kapott a Legjobb filmzene és a Legjobb betétdal kategóriában. 82 évvel később a stúdió élőszereplős köntösben meséli el ezt a varázslatos történetet, amiben Pinokkiót Benjamin Evan Ainsworth szólaltatja meg, míg Tücsök Tihamér hangját Joseph Gordon-Levitt adja. További szerepekben tűnik fel Lorraine Bracco, Luke Evans, és Cynthia Erivo; utóbbi a Kék Tündért fogja játszani.

Várható volt, hogy a színesbőrű tündér miatt háborogni fognak a rajongók, de ekkora gyűlöletcunamira talán még a Disney sem számított. Persze valahol érthető, hogy a rajzfilmben megismert gyönyörű, szőke hajú tündér az élőszereplős verzióban merőben más külsőt kapott, dehát megszokhattuk már a Disney-től, hogy manapság mindent „más színben tüntet fel”. Az élőszereplős A kis hableány-ban is egy színesbőrű színésznő, Halle Baily fogja Arielt játszani, míg Hófehérke szerepére az ugyancsak nem éppen „bőre fehér, mint a hó” típusú Rachel Zeglert választották ki.

Cynthia Erivo Kék Tündérét nem csak Amerikában, de Magyarországon is sokan támadják. Egyre több negatív komment olvasható a közösségi médiában.

  • „A Disney újból megcsinálja a Tüskevárt is! Bújkáló négerek lesznek a Mississippi partján a szereplők…”
  • „Az lett volna szép a Pinocchio ébenfából készült volna”
  • „Mi ez a feka, kopasz tündér b*szki?! Miért kell a Disneynek egyfolytában meggyalázni a gyermekkorunkat. Miért, miért, miért???!!!”
  • „Ez meg mi? Gyerekkorom kedvenc meséje, full elment a kedvem tőle, nem értem miért van erre szükség…, ezek után remélem, h A Hercegnő és a Békában Tiana hófehér – szőkehajú lány lesz”
  • „Ez mi a sz*r? Mar megint egy feher karakter lett lecserelve feketere. Bezzeg ha forditott esetben lenne.. Remelem bukas lesz a film”
  • „Na már ne értsen senki félre de mi a f@sz az a tündér a végén? 3x vissza kellett tekerni mire felfogta az agyam”

Promotions.hu

/p>

Discover more from Reflektoronline

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading