Hirdetés 

A válogatott 4-0-s angliai Nemzetek Ligája-diadala után néhány nappal ismét volt mit ünnepelni a nemzeti csapat háza táján: csütörtökön összeházasodott kedvesével Kalmár Zsolt. A súlyos térdsérüléséből visszatérni készülő, 27-szeres válogatott középpályás és párja, Karolina a Nógrád megyei Alsópetényben, a Prónay-kastélyban mondták ki a boldogító igent.

– A szervezést inkább a feleségemre bíztam és az esküvőszervezőnkre, én egy-két dologhoz ragaszkodtam csak, például a vőfélyhez, akit ismertem és nagyon jó bulit csinált. A helyszínt három-négy opció közül választottuk ki, és bár nincs közel Győrhöz, nagyon jó választás volt, szép, nyugodt környezetben ünnepelhettünk. Minden nagyon jól sikerült, 100 fős körüli násznép gyűlt össze, hajnali fél ötig tartott a buli. A kisfiunk, Noel is egészen sokáig, éjfélig fent volt, táncolt, élvezte minden pillanatát – mesélte lapunknak a dunaszerdahelyi DAC győri származású focistája.

A 27 éves játékos még tavaly Andorra ellen szenvedett külső oldalszalag-szakadást, s bár végül a hosszú rehabilitáció következtében a júniusi Nemzetek Ligája-menetelésből nem vehette ki a részét, a válogatott program azért hatással volt a nagy eseményre.

– Az időpontot nagyjából egy éve lefoglaltuk, június 11-e szombatra, mint később kiderült, a németek elleni meccs napjára. Januárban beszéltem Marco Rossi szövetségi kapitánnyal, aki elmondta, ha addigra elkezdek játszani, számítana rám az NL-ben, ezért átraktuk az esküvőt csütörtöki időpontra – árulta el Kalmár.

A lagzin így részt vehetett a németek ellen (1-1) védő Gulácsi Péter és a Wolverhamptonban pályára lépő Schäfer András, de ott volt a korábbi dunaszerdahelyi csapattárs, a hatszoros válogatott Vida Máté is. A meghívottak közül Lang Ádám és Vida Kristopher klubjuk felkészülése miatt nem ünnepelhetett az ifjú párral.

Kalmár sem lazíthat, hiszen az Európa-konferencialiga selejtezőjében érdekelt DAC-nál is elindult a munka.

– A nászutat decemberre tervezzük, amikor lesz egy nagyobb szünet. A felkészülés már nálunk is elkezdődött, hálás vagyok a vezetőségnek, hogy erre a pár napra elengedett – mondta a focista. – A lábam rendbe jött, nem fáj már, remélem, ezen a héten már együtt készülhetek a csapattal és minél hamarabb visszatérhetek.

Blikk

kiemelt kép: MTI


Hirdetés