Hirdetés 

Mariah Carey és Annie Lennox is bekerült a Dalszerző Hírességek Csarnokába csütörtökön – írja az MTI.

Olvastam, hogy az összesen beiktatott 439 zenész közül csak 32 nő volt mostanáig

– mondta Carey a New York-i Marriott Marquis-ben tartott ceremónia végén, amiért hatalmas tapsot kapott.

Az est sztárja az amerikai énekesnő volt, előtte iktatták be a Neptunes producer-dalszerző duót, a Eurythmics brit elektropop zenekar tagjait, a  pszichedelikus bluest játszó és szerző Steve Millert vagy az amerikai Isley Brotherst. Careynek bizonyára jókor jött az elismerés, mert dalszerzői munkásságára épp nemrég vetült egy aprócska árnyék: 20 millió dollárra perelte őt egy dalszerző, azt állítva, hogy az All I Want For Christmas Is You című karácsonyi sláger címe nem is Carey érdeme.

Azok a dalszerzők kerülhetnek be a csarnokba, akik legalább húsz éve írnak népszerű számokat. Akit beiktatnak, olyanok társaságába jut, mint Missy ElliottPaul McCartneyBruce SpringsteenPaul Simon vagy Billy Joel. Az évente felvehető szerzőkről a tagság szavaz.

Steve Millert barátja, a Breaking Bad című sorozat főhősét játszó Bryan Cranston vezette be hírességek közé.

Lil Nas amerikai rapper kapta a Hal David Starlight-díjat, amely „azoknak a tehetséges dalszerzőknek jár, akik eredeti számaikkal nagy hatást gyakorolnak a zeneiparra”. Egy másik dalszerzőpáros, Pharrell Williams és Chad Hugo a kilencvenes évektől Neptunes néven írt számokat többek között Britney SpearsnekJay-Z-nekJustin Timberlake-nekUshernek és Beyoncénak.

MTI / 24.hu

kiemelt kép: Instagram / Mariah Carey

/p>

Discover more from Reflektoronline

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading