Hirdetés 

A kisfiuk, Dávidka tragikus halála után komoly érdekellentét volt a szülők között.

Majdnem három évvel a tragikus baleset után állt bíróság elé Hopp Csilla barátnője, P. Carmen, aki ellen gondatlanságból elkövetett emberölés a vád. Az ügyészség szerint a fiatal hölgy oda nem figyelése vezetett addig, hogy 2019 augusztusában kiszaladt az útra L.L. Junior kisebbik fia, a hároméves Dávidka, akit egy szabályosan közlekedő autós halálra gázolt.

Kedden a Fővárosi Törvényszéken vádlottként jelent meg Carmen, édesanyja kísérte el, akit tanúként hallgatott meg a bíróság. A fiatal hölgy nem ismerte el bűnösségét, és vallomást sem tett. A bíróság a korábbi, a rendőrségen tett vallomását olvasta fel, amelyben Carmen leszögezte, hogy bár egyszer visszahúzta Dávidkát, aki majdnem kiszaladt az úttestre, ám utána a kisfiút Csillára bízta.


(Fotó: Ripost)

Legközelebb szeptemberben kell megjelennie a bíróságon, ahol Csillával is szembe kell néznie. A Blikk kereste Dávidka édesanyját, ám nem kívánt nyilatkozni. Ügyvédje, dr. Horváth B. Gábor azonban megerősítette, hogy amennyiben Csillát beidézik tanúként, ott lesz.

“Barátként támogatja Carment, és ha tud neki segíteni, megteszi. Máig jó kapcsolatban maradtak, támogatják egymást. Ügyfelemet minden évforduló, ünnep megviseli, ezek az alkalmak feltépik a be nem gyógyult sebeket, s ez igaz a mostani helyzetre is” – mondta a jogi képviselő.

Az ügy érdekessége, hogy nem csak a vádat képviselő ügyész, valamint a vádlott ügyvédje van jelen, hanem a sértett képviselője is, azaz, aki az elhunyt Dávidka érdekében jár el. Erre a feladatra a rendőrség jelölt ki szakembert, méghozzá az ismert közelekedési szakjogászt, dr. Borbély Zoltánt.

– kezdte Borbély.

“Ez egyáltalán nem hálás feladat, sőt, kifejezetten nehéz. Szülőként magam is pontosan tudom, hogy nincs annál nagyobb büntetés az élettől, mint mikor valaki elveszíti a gyermekét. Amikor az édesanya ellen megszüntették az eljárást, lehetőségem lett volna panasszal élni, de nem tettem meg, mivel tudom, hogy a szülő azonnal megbűnhődött, amikor meghalt a fia. Jelen eset lelkileg nehezebb, mint jogilag, az azonban nagyon jó hír, hogy egy igen tapasztalt és kiválóan felkészült bíró tárgyalja az ügyet. A bírói gyakorlat szerint ilyen esetekben felfüggesztett szabadságvesztést szabnak ki ítéletként, ám ezen döntésnél is fontos az emberség a hatóságok részéről. Az én feladatom, hogy az elhunyt kisgyermek jogait képviseljem, és bizony nem könnyű megállapítani vagy állást foglalni, hogy kinek vagy kiknek és milyen mértékben volt felelősségük abban, hogy a tragédia bekövetkezett, ám az ügyészség állást foglalt a kérdésben, ugyanis csak egy ember ellen emelt vádat” – tette még hozzá.

Ripost

kiemelt kép: nlc.hu


Hirdetés