Hirdetés 

Négy budapesti kerületben, öt megyeszékhelyen és kilenc egyéb településen tartottak vasárnap olyan időközi önkormányzati választást, ahol párt vagy pártok jelöltjei is indultak. Az ilyenkor megszokott független győzelmek mellett a vasárnap egyértelmű nyertesen a Fidesz-KDNP.

A budapesti négy választásból csak a IV. kerületit nyerte meg az ellenzéki induló, Vasvári László (DK-LMP-Momentum-Jobbik-MSZP-Párbeszéd) 47,73 százalékot szerzett, míg a Fidesz-Újpestért Egyesület jelöltje, Drabant Fruzsina 40,76 százalékot – írja a Telex.

Az V. kerületben Nagy Gergő 70,78 százalékot szerzett a Momentum-DK-LMP-MSZP-jelölt Fábián Benjámin előtt (27,06 százalék. A VII. kerületben Ripka András 45,63 százalékkal nyert, Jenei Kevin Martin (DK-Jobbik-MSZP-LMP-Párbeszéd) 28,28 százalékot kapott. A VIII. kerületben Gondos Judit 63,02 százalékkal, míg Pityó László (DK-Jobbik-Momentum-MSZP-LMP) 35,82 százalékkal zárt.

Békéscsabán nem sikerült a Fidesz jelöltjének nyernie, itt Varga Tamás (Hajrá Békéscsaba) a szavazatok 56,35 százalékát kapta. Egerben a fideszes Orosz Lászlóné nyert, Nyíregyházán a szintén fideszes Halkóné Dr. Rudolf Éva (Fidesz-KDNP) közel háromnegyedes többséggel. A baloldali irányítású Szegeden a fideszes Ruzsa Roland 59 százalékkal tudott nyerni.

A Telex már idézett beszámolója szerint szintén mandátumot szerzett a fideszes jelölt Békésen, Keszthelyen, Kőszegen, Nagykőrösön, Sárváron és Szigetszentmiklóson. Közülük 80 százalék fölött végzett Sárváron Németh Róbert (82,93 százalék) és a nagykőrösi Holló Róbert (80,83 százalék).
Gyöngyösön Sári István Imre (MSZP-DK-JOBBIK-LMP-Momentum) 74,93 százalékot szerzett, de nem volt fideszes ellenfele.

ATV

kiemelt kép: MTI

/p>

Discover more from Reflektoronline

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading