Hirdetés 

Jelentősen visszaesett a belföldi turizmus Magyarországon, ami a Balaton környékén is erősen érezhető. A Szállodaszövetség elnöke szerint vannak olyan hotelek, ahol 20-30 százalékkal kevesebb a vendég, mint tavaly ilyenkor.

Az RTL Híradó beszámolója szerint rengeteg szabad szállás közül lehet választani a Balatonnál: az egyik legnagyobb szálláskereső oldalon találunk szobát akár már holnaptól is, tulajdonképpen bárhol. A Magyarországi Éttermek és Szállodák Szövetségének elnöke, Baldauf Csaba a Híradónak arról számolt be, hogy messze nincs telt ház.

Azok, akik tavaly belföldön nyaraltak, azoknak nem kis része idén, két-két és fél év után külföldi úticélt választott, és egyértelműen ez a kereslet hiányzik most a belföldi szálláshelyeken

– árulta el az RTL-nek a Szállodaszövetség elnöke.

Többet kell dolgoznunk azért, hogy megteljen a ház. Biztosak vagyunk abban, hogy nem lesz rossz a nyár, de érezhető a bizonytalanság a foglalásokban ugyanúgy, ahogy a jelenlegi helyzetben az emberekben is van egyfajta bizonytalanság– mondta a Híradónak Nagy Miklós, a Hotel Bonvino igazgatója.

A Balaton helyett sokan választották például Horvátországot. A Szállás.hu sajtószóvivője azt mondta: arra számítanak, hogy a tavalyi évhez képest kétszer annyi horvátországi foglalásuk lesz.

A Szállodaszövetség elnöke szerint mindennek nem a hazai áremelkedés az oka, pusztán az, hogy két évig nem nagyon lehetett utazni a járvány miatt. Abban bízik, hogy akik külföldre mennek, ők is eltöltenek majd néhány napot valamelyik itthoni szállodában is, ha nem is annyit, mint tavaly.

kiemelt kép: LikeBalaton

/p>

Discover more from Reflektoronline

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading