Hirdetés 

Kajdi Csaba az Instagramon élesen kritikus véleményt mondott arról, mennyire nem nézi jó szemmel, hogy be akarják zárni az Átrium Színházat. Szerinte a valódi művészetet nem támogatja az állam, ellentétben azokkal, akik a kormány mellett nyíltan foglalnak állást.

Kajdi Csaba keményen elmondta a véleményét a 24 órán keresztül elérhető Instagram-történetében. Többek között kifejtette – Márai szavaival élve –, hogy olyan világ jön, amiben mindenki gyanús, aki szép, tehetséges és jelleme van.

„Az Átrium Színház egy fillér támogatást nem kapott… Nyilván anyukám, az Alföldi Robival meg az Őrült nők ketrecével kihúzták a gyufát, mint ahogy a Pintér Béla Társulat is! Az a lényeg: minden, ami egy picit megmozgat, egy picit elgondolkodtat, azt eltöröljük a föld színéről…”

utalt arra, hogy csak azokat a színházakat és színdarabokat támogatja az állam, amelyek az ő eszmeiségüknek megfelelnek.

„Egyetlen egy dolog van, amit tehetünk, semmi más. Ha igényünk van még a kultúrára, el akarunk menni, és nem félünk elmenni olyan színházakba, amiknek a hatalom azt mondta, hogy taka, akkor társadalmi összefogással nekünk kell fönt tartani, támogatni” – tette fel a kérdést „kikövető-bekövető rajóngóinak” majd hozzátette:

Tóth Gabi lesz a kultúránk? Atyavilág, hova jutunk? Én Pintér Bélát akarok meg Alföldi Robit! Azt, hogy pezsegjen, és sziporkázzon a kultúra

– fakadt ki Kajdi, aki szerint ideje lenne, hogy a tehetséges emberek kerüljenek előtérbe.

kiemelt kép: Promotions.hu

/p>

Discover more from Reflektoronline

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading