Hirdetés 

A férfit egyik falubelije hívta segítségül, a polgármester pedig nem teketóriázott, azonnal a bajbajutott után ugrott. Ő és lánya is életüket vesztették.

Napok óta nem tért magához Sóvárad, az a település, amelynek a polgármestere a lányával együtt vesztette életét csütörtök délután, életmentés közben. Mint arról a Bors is beszámolt, a székelyföldi Sóváradon a 62 éves J. Gábor az egyik szomszédjától kért segítséget a pöcegödör kitakarításához. A 48 éves D. Csaba jó szomszédként át is ment segíteni, azonban miközben leereszkedett a tartályba, a felszabaduló mérges gázoktól rosszul lett és elájult – írta a Maszol.

A tulajdonos azonnal riasztotta a 112-t, közben viszont a polgármestertől, Bíró Csabától is segítséget kért, aki lányával, Mónikával együtt rohant a bajbajutottakhoz, azonban életmentés közben mindketten rosszul lettek, és Csabához hasonlóan elájultak.Ezután kétségbeesésében a tulaj, Gábor is utánuk ereszkedett, viszont tragikus módon vele is ugyan az történt, mint falubelijeivel: eszméletét vesztve zuhant a tartályba. 

Bár a kiérkező tűzoltók kiemelték a négy ájult embert, a mentősök pedig harcoltak az életükért, a polgármester, a lánya és a szomszéd a helyszínen meghaltak, egyedül a tulajdonos állapotát sikerült stabilizálni, azonban a kórházban ő is életét vesztette.– búcsúzott a település oldala a négy áldozattól.

A helyiek hősként emlékeznek szeretett polgármesterükre:

– mondta a Borsnak egy helyi lakos. 

Bors

kiemelt kép: Free Images

/p>

Discover more from Reflektoronline

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading