Hirdetés 

Egészen mostanáig mindenki úgy tudta, hogy a színészlegenda unokája, a nemrégiben 12. életévét betöltött Hunor nevére száll majd a mesés vagyon. A végleges döntésről Oszter Sándor özvegye beszélt a Borsnak.

Oszter Sándor tavaly október 29-én tragikus hirtelenséggel, 73 éves korában elhunyt. Életében felejthetetlen szerepek fűződnek a nevéhez, többek között Rózsa Sándor megformálásának köszönhetően örökre beírta magát a magyar filmtörténelembe. Szenvedélyesen szerette a színjátszást a vállalkozásait, valamint rajongott a vadászbirtokáért.

Mesés vagyon, óriási adósság

Rajongott diósjenői birtokáért, amelyhez több hektárnyi erdős terület, gazdaság, halastó és egy szemet gyönyörködtető vadászkastély a melléképületeivel is helyet kapott. Azt nem lehet tudni, hogy pontosan mekkora értékű vagyonról van szó. Annyi bizonyos, hogy a vadászbirtokot néhány évvel ezelőtt 750 millióért kínálta, amiből a 80 milliós adósságát rendezte volna, amelyet egy barátja megsegítésére hitelezett neki a bank, ám a “jó barát” cserben hagyta és nem fizette az óriási adósság részleteit.

A nagy értékű ingatlanokat és az anyagi javait halála után unokájára akarta hagyni, persze úgy gondolta, még életében rendezi a tartozást. Mostanáig mindenki úgy hitte, a színész unokája örökli a vagyonát, de komoly változások történtek a családi vagyont illetően.

Nem teljesült a végakarata

Ahogyan azt a Bors korábban megírta, 2019-ben a színész kijelentette, minden földi javát unokájára, Hunorra hagyja. Ugyanakkor leszögezte: “Nem akarom, hogy az unokámból egy újgazdag kis ficsúr váljon, akinek mindent a feneke alá tett a nagyapja.”

Lapunk megkereste a színész özvegyét, aki tisztázta a helyzetet és elárulta, hogy az örökséget végül nem az a leszármazott kapja, akit hajdani férje eredetileg megnevezett. Failoni Donatella elmondta, hitvese döntéséről nem született hivatalos határozat, így a végakarata sem teljesült.

Nincs végrendelet. Az a nagy helyzet, hogy az unokámra nem szállt semmi. A lányomra és rám maradt, viszont én lemondtam az én részemről Sandry (Oszter Alexandra – a szerk.) javára, tehát minden az övé. Haszonélvezeti jogom van a balatoni és a diósjenői házra, de egyébként az utolsó fillérig mindent átruháztam rá 

– vallotta be a zongoraművész, aki mérhetetlenül büszke a lányára, ugyanis óriási fába vágta a fejszéjét.

– Sok-sok feladat van és minden a lányom intéz. Nem lakik életvitelszerűen a birtokon, ingázik Székesfehérvár és Diósjenő között, de nagyon sok időt tölt, egyszerűen azért, mert ott kell lennie. Ez egy nehéz folyamat, mert mindennek alaposan utána kell járni. Rengeteg időt tölt a hivatalba a közjegyzőnél, ez nem egyszerű kérdés… – magyarázta a színészlegenda özvegye.


Oszter Sándor a családi birtokát 750 millió forintért kínálta (Fotó: Dombóvári Tamás)

Bors

kiemelt kép: MTVA

/p>

Discover more from Reflektoronline

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading